GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sizi uyanık tutacak (ve daha zeki yapacak) 5 beyin gıdası

Sizi uyanık tutacak (ve daha zeki yapacak) 5 beyin gıdası

Bir pazartesi sabahı veya arkadaşlarla geçirilen bir gecenin ardından, derse odaklanmak imkansız gibi gelebilir. Esnersiniz, gözleriniz yorgun hisseder ve masa bir yatak olarak giderek daha çekici görünmeye başlar. Beyninizin en sevdiği dikkat ve hafıza güçlendiricilerden bazılarına ulaşmanın ve yeniden uyanmanın zamanı geldi.

Bu yüzden önümüzdeki Pazartesi günkü dersten önce, ister evinizde ister dünyanın öbür ucundaki bir EF okulunda olsun, bir yaban mersinli shake hazırlayın, bir fincan kahve için, biraz kuruyemiş yiyin ya da fındık fıstık yiyin ve öğle yemeğinde fırında patates ve balık yiyin. Beyniniz ve öğretmeniniz size teşekkür edecek, bize güvenin.

En iyi 5 beyin yiyeceğimiz:

1. Sert bir fincan kahve

Her öğrenci, her gün sabah kahvesini hazırlayan yerel baristanın en iyi arkadaşı olduğunu bilir. Kahve sizi uyandırmak ve kısa bir süre için odaklanmanızı sağlamak için gerçekten iyidir, ancak çok fazla içerseniz kendinizi gergin ve hasta hissedersiniz.

2. Meyveli shake

Tercihen süper sağlıklı yaban mersiniyle yapılmış (glikoz formunda doğal şeker barındırır) bir meyveli shake, tüm vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin yanı sıra kısa süreli hafıza desteği de sağlayabilir. Aşırıya kaçarsanız kısa süre sonra kendinizi yorgun hissedebilirsiniz.

3. Bir avuç bitter çikolata parçaları ve fındık

Her şey kadar beyin güçlendiricidirler (bitter çikolatada biraz kafein bile vardır) ve aynı zamanda yaşlanma karşıtıdırlar.

4. Öğle yemeğinde balık ve fırınlanmış patates

Biliyoruz, biliyoruz - menüdeki en çekici öğeler değiller, ancak beyniniz her ikisini de seviyor. Somon ve diğer yağlı balıklar hafızayı güçlendiren ve yaşlandıkça beyninizin gerilemesini yavaşlatan Omega-3 yağları içerirken, patates beyninizin gerçekten ihtiyaç duyduğu sabit enerjiyi sağlar (vücudunuzun enerjisinin %20'sini alır!)

5. Kabak çekirdeği

Beyne oksijen taşınmasına yardımcı olan çinko, demir ve minerallerle doludur ve sinir hücreleriyle iletişim kurarak beyin gücünüzü artırır. Harika, ucuz ve sağlıklı bir atıştırmalıktır.

Bonus ipucu: Yeterince uyuyun ve dışarıda güneşte ve temiz havada yeterince zaman geçirin - her ikisi de hafızayı geliştirir ve yeni fikirler oluşturmanıza yardımcı olur, böylece öğrendiklerinizi daha fazla hatırlarsınız! Bu özellikle sınav öncesinde önemlidir.

EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet