GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Sizi yurtdışına gitmekten alıkoyan ne? 5 yaygın sorun ve çözümleri

Sizi yurtdışına gitmekten alıkoyan ne? 5 yaygın sorun ve çözümleri

Dünyayı gezmek, yeni bir kültürü deneyimlemek ve birkaç dil konuşmak birçok insanın ölmeden önce yapılacaklar listesinde üst sıralarda yer alır - ancak herkesin değil. Birçok insan bilmediği bir ülkeyi ziyaret etme korkusuyla kendini kısıtlanmış hissediyor ve evde kalmaktan daha rahat hissediyor. Bir öğrenci ve EF Küresel Stajyeri olarak, dünyayı gezmek ve inanılmaz yerler görmek için harika bir fırsatım oldu. Bu yüzden kendime sordum: İnsanları yurt dışına gitmekten alıkoyan nedir?

Yurtdışına çıkma korkunuzun üstesinden gelmenize yardımcı olabilecek ve dışarı çıkıp dünyayı keşfetmeniz için size gereken itici gücü verebilecek yaygın seyahat sorunlarına beş çözüm buldum!

1. Ev Hasreti

Sorun: Ev özlemi, sevilen birini kaybetmek gibi bir yas tepkisi olarak tanımlanmıştır. Ancak bu durumda kişinin yas tuttuğu şey, tanıdık bir yerin kaybıdır. İnsanlar seyahat ettiklerinde, genellikle kendi ülkelerinden çok farklı olabilecek yerlere giderler ve bu bir alışma süreci olabilir. Ev özlemi, insanların yurtdışında tam anlamıyla eğlenmelerini engelleyebilir.

Çözüm yolu: Kendinize er ya da geç evinize döneceğinizi ve sadece bu zaman diliminde kendinizden ve ziyaret ettiğiniz yerden keyif alabileceğinizi hatırlatın. Görmek istediğiniz yerleri yazın ve odaklanabileceğiniz bir program oluşturun. Yeni bir ortamda hayatınız üzerinde kontrol sahibi olduğunuzu hissetmek için bir rutin oluşturun, böylece neyi ne zaman yapacağınızı bilmenin rahatlığını yaşarsınız.

2. Yalnız seyahat etmek

Sorun: Başka bir ülkede tek başınıza olmak korkutucu olabilir. Yalnız seyahat ettiğinizde, güvenebileceğiniz bir aileniz veya arkadaşınız yoktur. Eğer bir sorun varsa, bunu kendiniz çözmenin bir yolunu bulmanız gerekir. Bu durum insanları yalnız seyahat etmekten çekinir hale getirebilir. Her zaman en iyi arkadaşlarınızı sizinle gelmeye ikna etmeye çalışabilirsiniz, ancak yalnız seyahat etmek bu gezegendeki en heyecan verici şeylerden biridir.

Çözüm: Yalnız seyahat etmek, dünyanın farklı yerlerinden arkadaşlar edinmek, çeşitli diller duymak ve her şeye kendiniz karar vermek için mükemmel bir fırsattır. Kaç kez arkadaşlarınız istediği için bir restorana veya belirli bir manzaraya gitmek zorunda kaldınız? Kendi başınıza seyahat ettiğinizde lider sizsiniz ve ne isterseniz yapabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız olduğunda**, teknoloji arkanızda. Her zaman ailenizi arayabilir veya Skype'tan görüşebilirsiniz!

3. Para

Sorun: Seyahat söz konusu olduğunda önemli bir gereksinim paradır. Uçuşlar, oteller ve yabancı bir ülkedeki yaşam masrafları pahalı olabilir. Neyse ki bugünlerde insanların seyahate çıkmadan önce değerlendirebilecekleri pek çok seçenek var.

Çözüm: Çok fazla para harcamadan seyahat etmek istiyorsanız, en iyisi internette kapsamlı bir araştırma yapmaktır. Otel odası rezervasyonu yapmak yerine, Airbnb veya hostelleri her zaman düşünebilirsiniz. Bir arkadaşınızla seyahat etmek ve bir odayı paylaşmak da tasarruf etmenin harika bir yoludur!

Uçakla seyahat ediyorsanız, uçuş rezervasyonunuzu önceden yaptığınızdan emin olun. Uçuşlar çok pahalıdır ancak birçok şirketin özel teklifleri vardır, bu nedenle bu web sitelerini takip ettiğinizden emin olun!

4. Kültürel farklılıklar

Sorun: Farklı yiyecekler, alışkanlıklar ve zaman dilimleri seyahat paketinin bir parçasıdır. Bu farklılıklar dünyayı keşfetmenin ve ziyaret etmenin önemli bir parçası olsa bile, insanlar bunlardan korkabilir. Bir kişi belirli alışkanlıklara alıştığında, bunlardan kurtulmak zor olabilir.

Çözüm: Bu kültürel farklılıklar hakkında ne kadar çok şey öğrenir ve bunlara uyum sağlarsanız, bir kültürü o kadar iyi anlarsınız. Açık fikirli olun, yeni şeyler deneyin ve yeni insanlarla konuşun! Seyahat ederken adaptasyon çok önemlidir.

5. Yanlış Anlamalar

Sorun: Yabancı bir ülkeye seyahat ederken karşılaşılan en yaygın engellerden biri dil engeli olabilir. Anlaşılmamak veya başka bir dilde iletişim kurmakta zorlanmak bazı stresli durumlara yol açabilir. Bu nedenle pek çok kişi konfor alanından ayrılma konusunda temkinli davranıyor. Neyse ki günümüz teknolojisi bize yardımcı olabilir.

Çözüm: Herkesin kendini yabancı bir dilde ifade etmesine yardımcı olabilecek indirebileceğiniz birçok çeviri uygulaması vardır. Ayrıca bir kitap satın alabilir ve seyahat edeceğiniz ülkede konuşacağınız dilin temellerini öğrenebilirsiniz. Bu korkuyu kendiniz için bir meydan okuma olarak kabul edin ve bunun sizi bir sonraki uçuşa binmekten ve dünyayı keşfetmekten alıkoymasına izin vermeyin!

50 destinasyonumuzdan birini keşfedinDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi