GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yaz bitti, şimdi ne olacak? Sonbahardan en iyi şekilde yararlanmanın 5 yolu

Yaz bitti, şimdi ne olacak? Sonbahardan en iyi şekilde yararlanmanın 5 yolu

Sıcaklık düşer, bronzluk çizgileri solmaya başlar ve okula ya da işimize geri dönerek gerçekliğe döneriz. Ancak yazın uzun ve güneşli günlerinin sona ermiş olması, yeni başlayan serin mevsimden en iyi şekilde yararlanamayacağımız anlamına gelmiyor; seyahat etmek, arkadaşlarla sağlıklı bir şekilde eğlenmek ve hayatınızı ve kariyerinizi bir üst seviyeye taşıyacak beceri ve alışkanlıkları geliştirmek için mükemmel bir zaman. İşte sonbaharı en iyi şekilde değerlendirmenin beş kolay (ve etkili yolu):

1. Bir seyahat planı yapın

Yaz sonrası hüznünü atlatmak için yeni bir seyahat planlamaya başlamaktan daha iyi bir yol yoktur (evet, bilim bile bunu gösteriyor) ve dünyayı keşfetmek için sonbahardan daha iyi bir zaman yoktur: daha az kalabalık, daha iyi fırsatlar ve ılıman hava vardır. İşte uzun bir hafta sonu geçirmek ya da yeni bir kültüre ve hatta belki de güzel, yeni bir dile kendinizi bırakmanız için mükemmel olan birkaç destinasyon:

Roma: İtalya'nın bu görkemli başkenti yazın yüksek sezonu dışında kendine gelir: hava o kadar sıcak değildir (yazın gerçekten çok sıcaktır) ve sokaklar kesinlikle turist kaynamaz. Sonbahar veya kış aylarında Roma'ya seyahat etmek, neredeyse boş müzeler ve kiliseler, daha düşük otel fiyatları ve ebedi şehri çok daha rahat ve otantik bir şekilde deneyimleme şansı anlamına gelir.

Barcelona: İspanya'nın yaz tatili destinasyonu olarak bilinmesinin bir nedeni var, ancak ülkenin çeşitli ve çok kültürlü sahil şehri söz konusu olduğunda, sonbaharda ziyaret etmeniz çok daha iyi olacaktır. Şehri yürüyerek keşfederek, her fırsatta harika yemekler yiyerek, şehirdeki birçok müzede biraz kültür edinerek ve İspanyolcanızı pratik etmek için dost canlısı yerliler bularak ılık ama güneşli günlerden en iyi şekilde faydalandığınızdan emin olun.

Paris: Bunaltıcı sıcak ve büyük kalabalıkların romantik bir yanı yoktur. Bu gülünç derecede romantik şehrin sunduğu en iyi şeylerin tadını çıkarmak için sonbaharda oraya gidin. Önümüzdeki birkaç ay, o güzel bulvarlarda kendinizi kaybetmek, şehrin efsanevi bistrolarında Fransız yemekleri yemek, şehrin dört bir yanına dağılmış birinci sınıf müzeleri keşfetmek ve bazı ciddi şık butiklerde düşene kadar alışveriş yapmak için ideal bir zaman sunuyor.

Londra: Bu havalı başkent her mevsim harikadır, ancak sonbahar bir kez daha bu şehri bu kadar özel kılan şeylerin tadını çıkarma fırsatı sunuyor: muhteşem müzeler, muhteşem alışveriş, son teknoloji kültür ve gerçekten büyüleyici bir tarih. Tüm büyük markalar için Oxford Street'i, biraz kraliyet büyüsü için Buckingham Sarayı'nı, baş edebileceğinizden daha fazla tarih için British Museum'u, muhteşem sanat için National Gallery'yi ve taze sokak kültürü ve harika yemekler için East End'i kaçırmayın.

Tokyo: Sonbaharda gerçekten kendine gelen bir başka şehir - Tokyo'nun birçok parkındaki yapraklar bu mevsimde çarpıcıdır ve sıcaklıklar düşmeye başladığında, büyük şehir hayatının en iyilerini keşfetmek çok daha yönetilebilir hale gelir. Milyonlarca yerli ile birlikte Tokyo metrosuna binin ya da Osaka veya Kyoto gibi yakın şehirlere giden hızlı trenlere binin, şehri süsleyen binlerce birinci sınıf restoranda kendinizi aptal gibi yiyin, ziyaret edebileceğiniz en büyük elektronik mağazalarından alışveriş yapın ve Tokyo İmparatorluk Sarayı'nda veya Robot Restoran'da (Japonya'nın ÇOK farklı iki yüzü, inanın bize) yerlileri ve yerel kültürü tanıyın.

New York: Belki de en iyi sonbahar şehri - Central Park'taki rengarenk yapraklar tek başına gezmeye değer, ancak burayı dünyanın en heyecan verici şehirlerinden biri yapan turistik yerler ve mağazalar da öyle. Empire State Binası'nı ziyaret etmeyi, Soho'da alışveriş yapmayı ve Brooklyn Köprüsü'nde yürümeyi unutmayın ve şehrin muhteşem parklarında sonbaharın renklerinin ve kokularının tadını çıkararak bolca zaman geçirdiğinizden emin olun.

2. Yeni bir beceri öğrenmeyi taahhüt edin

Şimdi CV'nize bir beceri daha eklemek ve kalabalığın arasından sıyrılmasını sağlamak için mükemmel bir zaman. Öğrenmeye daha fazla zaman ayırdığınız sonbahar, yeni bir dil öğrenmeye başlamak (ya da bildiğiniz bir dili geliştirmek) ve daha iyi bir iş ya da daha iyi bir maaş alma şansınızı artırmak için mükemmel bir mevsimdir. Dil gibi yeni bir beceri öğrenmeye kendinizi adamak aynı zamanda özgüveninizi artıracak, yeni arkadaşlar edinmenize yardımcı olacak ve yabancı bir ülkede yaşamanıza, çalışmanıza veya eğitim görmenize olanak sağlayacaktır. Bu, dünyayı keşfederek ve her türlü engeli yıkarak geçireceğiniz bir hayatın başlangıcı olabilir. Bize inanın, biliyoruz!

Şu anda bir dil kursuna gitmek istemiyor musunuz? Bu soğuk mevsimi, dünyaca ünlü şeflerle çevrimiçi bir yemek kursuna katılarak yemek pişirme becerilerinizi tazeleyerek geçirin.

3. Yolculuğa çıkın

Maceranın tadına varmak için uzak şehirlere seyahat etmek istemiyor musunuz? Birkaç iyi arkadaşınızla birlikte kendi ülkenizi arabayla keşfedin ya da her zaman ziyaret etmek istediğiniz ama bir türlü fırsat bulamadığınız komşu ülkeleri keşfedin. Serin havalar, güzel doğa ve daha sakin yollar ile şimdi dört tekerlek üzerinde çevrenizi keşfetmek için mükemmel bir zaman.

4. Arkadaşlarınıza odaklanın

Hepiniz yaz seyahatlerinizden döndünüz ve birlikte yapacak eğlenceli bir şeyler arıyorsunuz. Yukarıda bahsedilen yol gezisi size göre değilse (ya da örneğin arabanız yoksa), daha küçük ölçekli bir şey yapın ve doğaya gidin ve birlikte dağa tırmanma, bisiklete binme, ata binme veya kamp yapma gibi heyecan verici yeni bir aktivite yapmayı düşünün. Ayrıca yakınlardaki bir film veya kültür festivaline katılmak için en iyi arkadaşlarınızla bir hafta sonu ayırabilirsiniz - her ikisi de birlikte öğrenmek ve hepinizin sevdiği şeyler üzerine bağ kurmak için mükemmel fırsatlardır.

5. Akademik eğitim alın

Eğer hala okuyorsanız, bu mevsimi önümüzdeki yılı planlayarak, yeni beceriler öğrenmeyi taahhüt ederek veya ilginizi çeken (ancak ana dalınız olmayabilir) konularda yeni kurslar alarak enerjinizi akademisyenlerinize gerçekten yeniden odaklamak için kullanın. Artık öğrenci olmasanız bile, şimdi ilginizi çeken bir konuda bir akşam kursuna ya da çevrimiçi bir kursa katılmanın tam zamanı - akşamları bir dil kursu alma ya da yurtdışında kısa bir dil kursuna gitme ya da belki de kod yazmayı öğrenme (CodingAcademy başlamak için harika bir yer) fikrini seviyoruz.

Bu sonbahar bizimle yurtdışında bir dil öğreninDaha fazlasını öğrenin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi