GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Sporseverler için dünyanın en iyi 10 şehri

Sporseverler için dünyanın en iyi 10 şehri

Spor, dünyanın dört bir yanındaki insanları başka pek az şeyin yapabileceği şekilde heyecanlandırır, birleştirir ve bir araya getirir. Barselona'daki dünyanın en iyi futbolundan Berlin'deki satranç boksuna (evet, doğru okudunuz) kadar, işte her türden sporsever için dünyanın en iyi on şehri arasında hızlı bir tur:

1. Boston, ABD

Boston, Kuzey Amerika'nın en başarılı spor şehirlerinden biridir. Toplamda 6 Stanley Kupası, 4 Konferans Şampiyonluğu, 2 Başkanlık Kupası ve 25 lig şampiyonluğu elde etmiş bir buz hokeyi takımı olan Boston Bruins'e ev sahipliği yapan Boston, hokeyle ilgilenen herkes için mutlaka deneyimlenmesi gereken bir yerdir. Hokey hayranı değil misiniz? Boston'da her şey var. Boston Celtics basketbol takımı 17 NBA şampiyonluğu kazanırken, bir Amerikan futbol takımı olan New England Patriots 15 sezonda sadece bir kez playoffları kaçırdı.

2. Washington D.C., ABD

Washington D.C. görkemli bir spor geçmişi açısından Boston'un liginde olmayabilir, ancak Washington Capitals'ın buz hokeyindeki son Stanley Cup şampiyonluğu şehrin sporseverlerini heyecanlandırdı. Maçlarından birinde kırmızı denizine katılın ve sportif yeteneklerini yeni yeni keşfeden bu şehrin atmosferini içinize çekin.

3. Barselona veya Madrid, İspanya

İspanya nam salmış bir spor ülkesidir. Basketbol, tenis, bisiklet, hentbol ve su sporlarındaki başarılarının yanı sıra İspanya yüksek kalibre futboluyla da tanınır. Dünyanın en iyi oyuncularının sahadaki mükemmel hareketlerini görmek ister misiniz? Barselona'ya, FC Barcelona'nın (ve elbette Messi'nin) evi Camp Nou'ya ya da Real Madrid'in evi Madrid Bernabeu'ya gidin. Eğer her iki şehri de 'El Classico' gününde, yani Real Madrid ve FC Barcelona arasındaki bir maçta ziyaret edecek kadar şanslıysanız, o zaman başka hiçbir şeye benzemeyen bir futbol maçı deneyimi yaşarsınız, gerçekten devlerin bir çatışması.

4. Tokyo, Japonya

Japonya deyince aklınıza beyzbol mu geliyor? Muhtemelen hayır, ancak bu ada ülkesi - İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Amerikan varlığı nedeniyle - dünyada bir beyzbol maçı izlemek için en iyi ve muhtemelen en beklenmedik yerlerden biridir. 1,500 yıllık sumo güreşi sporunun tadını çıkarın. Turnuvalar yılda altı kez düzenlenir ve her biri 15 gün sürer. Yaklaşık 450 kilo ağırlığındaki iki güreşçinin birbirlerini ringin dışına atmaya çalıştığı ilgiyle izlenir. Kültürel önemi göz önüne alındığında çok özel bir atmosfere sahiptir ve kesinlikle yapılacaklar listesinden çıkarılması gereken bir şeydir.

5. Dublin, İrlanda

Sizi 13. yüzyıla geri götüren İrlanda oyunu Hurling, ABD'ye kadar geniş bir popülarite kazanıyor. Hokey, lakros ve beyzbol arasında bir oyun olan Hurling'de amaç basitçe topu rakip kaleye sokmaktır. Oyun zaman zaman oldukça fiziksel bir hal alsa da, maçlar 80,000 taraftar toplayarak eşsiz bir spor ve kültür deneyimi yaşatıyor.

6. Berlin, Almanya

Futbolu seven ve hatta bir buz hokeyi takımına sahip olan Berlin, tüm sporseverlere çok daha ilginç ve tuhaf bir şey sunuyor: satranç boksu. Beyinlerin ve bedenlerin savaşı olan bu spor, satranç ve gerçek boks arasında gidip gelen, her biri 3 dakika süren 11 raunttan oluşuyor. Hoşlanacağımızı hiç düşünmediğimiz bir spor olsa da bu kadar garip bir şey aslında asla unutamayacağınız bir şey ve kesinlikle harika bir akşam yemeği hikayesi oluşturacaktır!

7. Londra, Birleşik Krallık

Futbol, boks, at yarışı, kürek çekme ve kriket ve ötesi Londra'yı ziyaret ederken keyfini çıkarabileceğiniz birçok spordan sadece bazılarıdır. Londra'da tam tamına ALTI büyük futbol takımı (Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, QPR, Tottenham ve West Ham) bulunmaktadır ve aynı şekilde ünlü Lords Kriket Sahası'nda bir kriket maçını da izleyebilirsiniz. Amerika'dan NFL de düzenli olarak Londra'da Amerikan futbolu maçları düzenlemekte ve size heyecan verici bir destinasyonda her iki futbol türünün de en iyisini elde etme şansı vermektedir.

8. Melbourne, Avustralya

Melbourne, dünyanın en prestijli tenis turnuvalarından biri ve yılın ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'a ev sahipliği yapmaktadır. Şehir aynı zamanda Avustralya Formula 1 Grand Prix'sine ve Uluslararası Kriket Kupasına da ev sahipliği yapmaktadır - yani bu güzel şehirde seçim yapmakta gerçekten zorlanacaksınız. Bunun yerine sahile mi gitmek istiyorsunuz? Dünyanın en iyi sörfçülerinden bazılarının şehrin hemen dışındaki dalgalarda gezinmesini izleyin.

9. Toronto, Kanada

Toronto hokeyin başkentidir. Şehir sadece NHL Hokey Şöhretler Salonu ve NHL müzesine sahip olmakla övünmekle kalmaz, aynı zamanda takımı Toronto Maple Leafs toplam 13 Stanley Kupası kazanmıştır. Hokeyden bıktınız mı? Bir basketbol takımı olan Toronto Raptors, bu yıl da playofflara katılmaya hazırlanırken, bir beyzbol takımı olan Blue Jays ve bir futbol takımı olan FC Toronto da şehir için gurur kaynağıdır.

10. Sidney, Avustralya

2000'de Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapan bu şehir, taraftarların tadına bakabileceği ve keyif alabileceği etkileyici bir spor yelpazesine sahiptir. Eğer futbolu seviyorsanız, Sydney FC'nin maçını mutlaka izleyin. Oradayken bir Ulusal Basketbol Ligi maçına da göz atabilirsiniz - giderek daha popüler hale geliyorlar. Aussie rules'ı hiç duydunuz mu? Avustralyalılar tarafından icat edilen benzersiz ve benzersiz derecede yoğun bir spordur ve en iyi örneğini yerel kriket sahasındaki bir Sydney Swans maçında görebilirsiniz. Ülkedeki en popüler spordur - ve kesinlikle kaçırmamanız gereken bir başka kültürel deneyimdir. Kaçırmamanız gereken şeylerden bahsetmişken? Avustralyalılar ragbi delisidir ve ulusal bir ragbi maçı sırasında ziyaret edecek kadar şanslıysanız, bir bilet satın alın, en iyi sarı kıyafetlerinizi giyin ve diğer taraftarlarla birlikte çıldırın!

Bu spor delisi şehirlerden birine seyahat edin ve yurtdışında bir dil öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi