GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Su sporu aşıklarının ziyaret etmesi gereken 10 yer

Su sporu aşıklarının ziyaret etmesi gereken 10 yer

Yaz mevsimi gelip sıcaklıklar yükseldiğinde, çoğumuz en yakın su kütlesine doğru koşarız. Serinlemek ve kalp atış hızınızı yükseltmek için su sporları dünyasına dalmaktan daha iyi bir yol var mı?

Plaj, kum ve sörf tutkunları için yerel havuz, aksiyon dolu aktiviteler için iştahınızı doyurmayabilir. Korkmayın, tüm su sporları hayallerinizin gerçekleşebileceği pek çok yer var. İster yeni başlayın ister su sporları tutkunu olun, tam size göre bir yerimiz var. İşte su sporları severler için dünyanın dört bir yanında ziyaret edilmesi gereken yerlerden seçtiklerimiz.

1. Kano: Mission Bay, Auckland, Yeni Zelanda

Masmavi su ve pastoral manzara, Auckland'ın Mission Körfezi'nde bir öğleden sonra kano yapmak için göz kamaştırıcı bir zemin sağlar. Çok sayıda plaj topluluğu tarafından sınırlanan bölge, hareketli enerjisiyle bilinir ve güneş, spor ve doğayla dolu bir gün için mükemmel bir zemin sağlar.

2. Jet Ski: Jurassic Sahil Şeridi, Bournemouth, Birleşik Krallık

Hızlı tempolu su sporları hayranları hiç şüphesiz muhteşem Güney Sahili ortamında jet ski yapmaktan keyif alacaklardır. Rehberli bir jet ski safarisine katılın ve bir sulak alan koruma alanı ve Avrupa'nın en büyük doğal limanı olan Poole Limanı'nı keşfedin. Bölge, 185 milyon yılı aşkın bir geçmişe sahip bir Dünya Mirası Alanı olan Jurassic Coast ile tanınmaktadır.

3. Şnorkel: Nice, Fransa

Daha rahat bir deneyimi tercih edenler için Nice'teki Fransız Rivierası'nın kristal berraklığındaki suları şnorkelle dalış için mükemmel bir ortam sağlar. Güzel çevrenizin tadını çıkarırken kayalık burnu ve gizli kaya havuzlarını keşfedin.

4. Yelken: Harbor Adası, San Diego, ABD

San Diego'nun Okyanus Plajı'nda yelken becerilerinizi geliştirin ve klasik SoCal plaj havasını yaşayın. Hem ziyaretçiler hem de yerel halk arasında sıkı bir favori olan Ocean Beach, kaçırılmayacak dalgaların yanı sıra muhteşem manzaralar sunmaktadır.

5. Wakeboarding: Swan Nehri, Perth, Avustralya

Batı Avustralya'daki tek kablolu wakeboard parkına ev sahipliği yapan Perth Wake Park, şehrin biraz güneyinde yer almaktadır. Her seviyeye açık olan bu parkta ana gölde wakeboard yapabilir ve sonrasında pitoresk plajda dinlenebilirsiniz.

6. Muz: George's Bay, St Julian's, Malta

Birkaç arkadaşınızı alın ve manzaralı ve aksiyon dolu bir muz botu gezintisi için Malta'nın ünlü plajlarından birine gidin Masmavi sularda hız yaparken adanın muhteşem sahiline hayran kalacaksınız.

7. Ayakta kürek sörfü: Waikiki, Honolulu, ABD

Ayakta kürek sörfü 1960'larda Waikiki, Hawaii 'de başladı - bu rahatlatıcı sporun tadını, doğduğu yerden daha iyi nerede çıkarabilirsiniz? Hem bu sporda deneyimli olanlar hem de yeni başlayanlar için harika bir aktivite olan kürekli sörf tahtalarını doğrudan sahilde kiralayabilirsiniz. Sadece harika bir egzersiz değil, aynı zamanda kıyı boyunca güzel manzaraları seyretmenin rahatlatıcı bir yoludur.

8. Sörf yapmak: Rincon Point & Leadbetter Point, Santa Barbara, ABD

Santa Barbara hem yeni başlayanlar hem de tecrübeli sörfçüler için sörf noktalarına ev sahipliği yapmaktadır. Tecrübeli sörfçüler için Rincon Point, ABD'nin en önemli sörf noktalarından biri olarak bilinmekte ve "Sahilin Kraliçesi" olarak adlandırılmaktadır. Santa Barbara Limanı'nın hemen batısında yer alan Leadbetter Noktası ise hafif bir sörfe sahip olduğundan yeni başlayanlar için ideal bir noktadır.

9. Su kayağı: Hawkesbury Nehri, Sidney, Avustralya

Güzel manzaralı çevresi ve sakin sularıyla Hawkesbury Nehri, aksiyon dolu bir su kayağı seansı için mükemmel bir ortamdır. Sidney'den arabayla yaklaşık bir saat uzaklıktaki bu doğal konum, sporla geçen bir sabahın ardından keşfetmek için mükemmel olan yerel pazarlara ve galerilere de ev sahipliği yapmaktadır.

10. Rüzgar Sörfü: Lagoon Plajı, Cape Town, Güney Afrika

Cape Town'ın kalbindeki bu muhteşem plaj, yaklaşık 50 metreye uzanan sığ bir alana sahiptir ve bu da onu rüzgar sörfü için ideal hale getirir. Milnerton bölgesinde yer alan bu plajda ayrıca yakındaki manzaraları, plajları, yürüyüş parkurlarını ve ikonik Masa Dağı'nı kolayca keşfedebilirsiniz.

Yurt dışında bir macera yaşayınKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi