GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Telaffuzu en zor 10 İngilizce kelime

Telaffuzu en zor 10 İngilizce kelime

İngilizce, anadili İngilizce olanların bile kafasını kurcalayan tuhaflıklar ve karmaşıklıklarla dolu büyüleyici bir dildir. İngilizce öğrenmenin en zor yanlarından biri telaffuzdur - bazı kelimeler göründükleri gibi seslendirilmezler.

İşte anlamlarını, tarihlerini ve en önemlisi zor fonetiklerini anlamanıza yardımcı olmak için telaffuzu en zor 10 İngilizce kelimeyi seçtik.

1. Worcestershire

Worcestershire ilçesinden gelen ünlü bir İngiliz çeşnisi olan Worcestershire sosu, 19. yüzyılın başlarından beri mutfakların vazgeçilmezi olmuştur. İlçe, 1086 yılına kadar uzanan kayıtlarda da geçmektedir.

Worcestershire sizi şaşırtmak için tasarlanmış gibi görünen bir kelimedir. Nasıl telaffuz edildiğine uymayan harflerden oluşan bir karmakarışıklıkla, insanların bununla mücadele etmesine şaşmamalı. İnsanlar Wor-chest-er-shire veya Wor-shesh-ter diyebilir, ancak her ikisi de yanlıştır.

Nasıl söylenir? vustırşır

2. Anemon

Anemonlar güzel, narin çiçeklerdir ama aynı zamanda bir tür yırtıcı deniz canlısıdır. Kelime, çiçeklerin narin, rüzgarla savrulan görünümü nedeniyle Yunanca rüzgar anlamına gelen “anemos” kelimesinden gelmektedir.

Anemon, sesli ve sessiz harflerin ritmik bir şekilde sıralandığı bir kelimedir ve dili kolayca karıştırarak düzgün bir şekilde söylenmesini zorlaştırabilir. Yaygın bir hata an-eh-moh-nee şeklinde söylemektir.

Nasıl söylenir: uh-NEM-uh-nee anemone

3. Colonel

“Colonel” kelimesinin telaffuzu Fransızca bir kelimeden gelmektedir (İtalyanca'dan ödünç alınmıştır.) Zamanla telaffuz değişirken yazım orijinal şekline daha yakın kalmıştır.

“Colonel” kelimesinin yazılışı aldatıcıdır ve yazıldığı gibi görünmeyen kelimelerden biridir. “l” sessizdir ve ‘o’ sesinin yerini yumuşak bir ‘r’ sesi alır. İnsanların yanlışlıkla co-lo-nel dediğini duyabilirsiniz, ancak bu yanlıştır.

Nasıl söylenir? KER-nul

4. Onomatopoeia

Onomatopoeia, bir kelimenin “vızıltı”, “cızırtı” veya “çınlama” gibi tanımladığı sesleri taklit etmesidir. Onomatopoeia sadece uzun bir kelime değildir, aynı zamanda alışılmadık harf kombinasyonu telaffuzunu da zorlaştırır. İnsanlar genellikle zorlanır ve sonunda on-oh-mato-pee-ah derler.

Nasıl söylenir: on-uh-MAT-uh-PEE-uh

5. Squirrel (Sincap)

Squirrel kelimesindeki “sq” ve “rl” seslerinin karışımı, özellikle ana dili İngilizce olmayanlar için zor olabilir, çünkü bu sesler diğer dillerde nadiren bir arada bulunur.

Bu, insanların yaygın olarak zorlandığı bir başka konudur. Skwi-rell veya squir-ell diye duyabilirsiniz, ancak bunların ikisi de yanlıştır.

Nasıl söylenir? SKWIR-uhl

6. Pneumonia

Pnömoni, bir veya iki akciğerdeki hava keselerini iltihaplandıran bir enfeksiyondur. Kelime Yunanca “akciğer” anlamına gelen “pneumon ”dan gelmektedir.

Pnömonideki sessiz “p” ve sesli harflerin zor kombinasyonu birçok insanı hazırlıksız yakalar. Yaygın hatalar arasında new-mon-ia veya puh-neu-mon-ia yer alır.

Nasıl söylenir: new-MOHN-yuh (nimonya)

7. Floccinaucinihilipilification

Her gün karşılaşabileceğiniz bir kelime olmasa da Floccinaucinihilipilification, 29 harfle başlıca İngilizce sözlüklerdeki en uzun teknik olmayan kelime olarak anılmayı hak ediyor!

18. yüzyılda Latince dört önekten oluşan ve “hiçbir şey” anlamına gelen bu sözcük, bir şeyi değersiz olarak değerlendirme eylemidir.

Nasıl söylenir: flok-suh-naw-suh-nahy-hil-uh-pil-uh-fi-KAY-shun

8. Mischievous (Yaramaz)

“Mischievous” kelimesinin yazılışı genellikle insanların fazladan bir hece olduğunu düşünmesine neden olur, ancak kelime Eski Fransızca ‘meschevous’ kelimesinden türetilmiştir ve ‘sorun çıkarmaya eğilimli’ anlamına gelir. Sık yapılan bir hata da mis-CHEE-vee-uhs şeklinde söylenmesidir.

Nasıl söylenir? misçivıs

9. Rural (Kırsal)

Kırsal alanlar genellikle kentsel alanlardan farklı olarak taşra olarak da adlandırılır ve tipik olarak çiftçilik veya tarımla ilişkilendirilir.

“Kırsal” kelimesindeki ‘r’ seslerini arka arkaya söylemek zordur, bu da bu kelimeyi birçok kişi için zorlayıcı hale getirir. Bazı yaygın yanlış telaffuzlar arasında rool veya rur-al bulunur.

Nasıl söylenir? ROO-ruhl

10. Draught

Draught İngiliz İngilizcesinde genellikle fıçı birayı ifade etmek için kullanılır, ancak bir odadaki soğuk hava akımı anlamına da gelebilir.

Draught, özellikle sessiz “gh” ile telaffuzunu yansıtmayan alışılmadık bir yazılışa sahip bir kelimedir. Duyabileceğiniz yaygın bir yanlış telaffuz draw-gt veya draff şeklindedir.

Nasıl söylenir: draaft

İster sessiz harfler, ister beklenmedik sesler ya da sadece bazı çılgın yazımlar olsun, İngilizce kesinlikle sizi diken üstünde tutan bir dildir. İngilizce öğrenmek kesinlikle zorluklarla birlikte gelse de, sürprizlerle dolu ve ustalaşmaya değer bir dildir.

İngilizce becerilerinizi güçlendirinYurtdışında dil öğrenin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi