GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

5 harika TOEFL hazırlık stratejisi

5 harika TOEFL hazırlık stratejisi

TOEFL sınavına girmek neredeyse her zaman stresli bir deneyimdir. Belirli bir puan almayı hedeflersiniz, sınava girmek için çok para ödemişsinizdir ve aylardır hazırlanıyorsunuzdur. Ayrıca sınav merkezi gürültülü veya kalabalık olabilir veya bir gece önce iyi uyuyamamış olabilirsiniz. Bunların hiçbiri için yapılacak bir şey yok, ancak TOEFL'a önceden hazırlanmaya başlamak, sınav günündeki stres seviyenizi azaltmak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. İşte etkili bulduğum 5 TOEFL hazırlık stratejisi:

1. İyi not tutmayı öğrenin

TOEFL sırasında, ses kliplerini yalnızca bir kez dinleyebilirsiniz. Daha sonra dinlediğiniz konuyla ilgili soruları yanıtlamanız, konuşmanız veya yazmanız gerekecek. Sesi tekrar dinleyemeyeceğiniz için iyi bir not tutucu olmanız gerekir. Ana dilinizde veya İngilizce not alma pratiği yapabilirsiniz. Muhtemelen en iyisi ikisinden de biraz yapmaktır. Amacınız, konuşmacının söylediği hiçbir şeyi kaçırmadan gerçek zamanlı olarak not almayı öğrenmektir. Farklı uzunluklarda ve karmaşıklık seviyelerinde çeşitli ses klipleri ile deneyin, ardından klibi tekrar dinleyin ve notlarınızın ne kadar doğru olduğunu görün. Notlarınızın düzeni ve el yazınızın okunaklılığı gibi basit görünen şeylere dikkat edin. Kendinizden emin bir şekilde not alabilmek ve tüm önemli bilgileri gerçek zamanlı olarak kaydedebilmek, TOEFL sınavınızda ve aynı zamanda gelecekteki çalışmalarınızda size çok yardımcı olacaktır.

2. Deneme sınavlarına girin

TOEFL'a hazırlanırken neredeyse her zaman belirli bir puanı hedeflersiniz. TOEFL hazırlık döneminiz boyunca, hedefinize yaklaşıp yaklaşmadığınızı ancak alıştırma testleri yaparak anlayabilirsiniz. Deneme sınavları ayrıca sınav günü karşılaşacağınız sınav ortamı, soru türleri ve kısıtlamalar hakkında bir fikir edinmenize yardımcı olacaktır. TOEFL pratiği yapmak ve ilerlemenizi takip etmek için ücretsiz EF SET testimizi kullanabilir, elde ettiğiniz skorun TOEFL karşılığını dönüştürücümüzle bulabilirsiniz.

3. Her gün okuyun

Ana dili İngilizce olanlar bile okuyarak kelime dağarcıklarını geliştirirler. Ne kadar çok okursanız, kavramlara ve kelimelere o kadar çok maruz kalırsınız. Ne kadar yakından okursanız, okuduğunuzu anlama becerilerinizi o kadar geliştirirsiniz. İngilizce'de rahat olduğunuz konu yelpazesini genişletmek için geniş ve yakından okuyun. TOEFL sınavınızda hangi konuların çıkacağını asla bilemezsiniz, bu nedenle çok geniş bir konfor alanına sahip olmak en iyisidir.

4. Podcast dinleyin

İster BBC'yi ister NPR'ı, ister komediyi ister haberleri seviyor olun, internette çok sayıda İngilizce podcast var. Anadili İngilizce olan kişilerin doğal hızlarında İngilizce konuşmalarını dinlemek dinlediğinizi anlamanızı geliştirecektir. Ayrıca podcast'in bazı bölümlerini oynatarak ve konuşmacının telaffuzunu taklit etmeye çalışarak konuşma becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bir kaydı anlamak bir videoyu anlamaktan daha zordur çünkü aynı bağlam ipuçları yoktur. Bu da podcast'leri dinlediğini anlama pratiği için İngilizce film veya TV şovu izlemekten daha iyi hale getirir.

5. Klavyeye bakmadan yazmayı öğrenin

Sınavın yazma bölümü, cevaplarınızı QWERTY klavyeli yabancı bir bilgisayarda yazmanızı gerektirir. Tüm zamanınızı klavye ile boğuşarak geçirirseniz, iyi bir kompozisyon yazmak için fazla zamanınız kalmayacaktır. Basit bir beceri gibi görünüyor, ancak birçok insan buna hazırlanmayı unutuyor. Sınav tarihinizden çok önce QWERTY klavyede hızlı bir şekilde İngilizce yazabildiğinizden emin olun. Dokunarak yazmayı öğrenmenize yardımcı olacak çok sayıda ücretsiz çevrimiçi araç vardır.

TOEFL sınavı hakkında detaylı kılavuzumuzu inceleyinDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi