GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Tokyo'da düşük bütçeyle yapılacak 5 şey

Tokyo'da düşük bütçeyle yapılacak 5 şey

Tokyo'da bütçe dostu bir maceraya atılmak, hiçbir şeyi kaçırmanız gerektiği anlamına gelmez. Tokyo, Japonya'nın ikonik başkentinin şehrini, mutfağını ve doğasını keşfetmenize olanak tanıyan bir dizi uygun fiyatlı aktivite sunmaktadır.

Seyahat ederken biraz tasarruf etmek isteyen herkes için en önemli şey önceden plan yapmak ve nereye gideceğini bilmektir. Bilinçli gezginler ve tutumlu kaşifler için bu beş ipucu ile Japon kültürünün hareketli kalbini keşfedin.

1. Balık pazarında taze deniz ürünleri yiyin

Tokyo'nun ünlü balık pazarı 2018 yılında yer değiştirdi. Tsukiji'deki eski yer, en taze suşi ve sashimi satan deniz ürünleri tezgahlarının bir araya geldiği Tsukiji Dış Pazarı'na ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Burada ayrıca bütçe dostu fiyatlarla çok sayıda sokak yemeği tezgahı da bulabilirsiniz.

Ana deniz ürünleri pazarı şu anda Tokyo Körfezi'nde insan yapımı bir ada olan Toyosu Pazarı'ndadır. Burası sabah 5:30 ile 6:30 arasında ünlü orkinos müzayedelerinin yapıldığı yerdir. Pazar salonunun üstündeki Orkinos Müzayedesi gözlem pencerelerinden aksiyonu ücretsiz olarak izleyebilir ya da müzayedenin görüntü ve seslerine maruz kalacağınız alt katta bir yer için başvurabilirsiniz. Orkinos müzayedeleri sırasında bu güverteye erişim için önceden rezervasyon yapılması gerekmektedir ve yerler aylık kura sistemiyle belirlenmektedir.

2. İkinci el alışverişe gidin

Tokyo, insanların bireyselliklerini giysiler aracılığıyla ifade ettikleri bir moda potasıdır. Avante-garde, cosplay, sokak giyimi, Harajuku, punk ve gotik gibi moda seçenekleri burayı inanılmaz bir alışveriş şehri haline getirmektedir. Ancak, mağazaları gezmek için büyük bir bütçeye ihtiyacınız yok, çünkü şehir aynı zamanda harika ikinci el mağazalarıyla doludur. Birçoğu gizli sokaklara sıkışmış durumda, bu yüzden Mode Off ve Hard Off mağazalarına, 2. cadde mağazalarına, Koenji mahallesindeki Treasure Factory'ye ve Boro-Ichi bit pazarlarına bakarak başlayın.

3. İndirim günlerinde Ueno Park'ı ziyaret edin

Ueno, Tokyo şehir merkezinin tam kalbinde geleneksel tasarım ve eğlenceli atraksiyonların karışımı sayesinde bir 'halk parkı' olarak bilinir. Parkın kendisine giriş ücretsizdir ve Mart sonundan Nisan başına kadar muhteşem hanami, kiraz çiçeği manzarasıyla ünlüdür. Park alanı içerisindeki çeşitli cazibe merkezlerinin giriş ücretleri normalde 600 yen (4 ABD Doları) civarındadır. Bunlar arasında Ueno Hayvanat Bahçesi, Tokyo Ulusal Müzesi, Shitamachi Müzesi ve Ueno Toshogu Tapınağı bulunmaktadır. Ancak, yıl boyunca ücretsiz veya ucuz giriş yapabileceğiniz çeşitli indirim günleri vardır:

  • 20 Mart, 4 Mayıs ve 1 Ekim'de park içindeki tüm atraksiyonlar ücretsizdir.

  • 18 Mayıs'ta Uluslararası Müzeler Günü için Ueno'daki ve Tokyo çevresindeki müzelere ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

  • Mayıs ayında birkaç hafta boyunca Ueno Müze Haftaları, yakınlardaki yiyecek ve içecek satış noktalarında indirim ve kuponlar sunmaktadır.

4. Nehirde gezinti yapın

Tokyo'nun güneydoğusunda Sumida Nehri, şehrin denize açılan kapısı olan Tokyo Körfezi'ne açılır. Bir suijo bus deniz otobüsüne binerek şehrin su yolunda gezinebilir ve yol boyunca muhteşem manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Tekneler kesinlikle turistik yolculuklar değildir ve yerel yolcular tarafından da kullanılırlar, bu yüzden şaşırtıcı derecede ucuzdurlar.

Tokyo Cruise ile yolculuklar 860 yenden (5,80 ABD$) başlamakta ve şehrin çeşitli bölgelerini birbirine bağlayan üç farklı hat bulunmaktadır. Asakusa - Hamarikyu hattındaki Hama Rikyu'nun huzurlu peyzajlı bahçelerine giriş ücrete dahildir.

5. Hareket halindeyken öğle yemeğinizi yiyin

Tokyo ucuz bir şehir olarak bilinmese de, ucuz yemek bulmakta sorun yaşamazsınız. Marketlerden çorbalardan hamburgerlere kadar her şeyi satan otomatlara kadar, bir öğrenci bütçesiyle dışarıda yemek kesinlikle mümkün.

En yaygın otomat türleri, 100 ila 170 yen (yaklaşık 1 ABD Doları) karşılığında meşrubat kutuları satanlardır. Sıcak erişte veya pirinç yemekleri 300 yen (2 ABD$) ile 1000 yen (6,75 ABD$) arasında değişebilir ve bir kap dondurma 100 yen (0,60 ABD$) tutabilir.

Çoğu market, bentō ve onigiri gibi "al-ve-git" öğle yemekleri sunmaktadır. Ayrıca raftan, marketin içinde pişirip yiyebileceğiniz bir kase hazır ramen de seçebilirsiniz. Hatta ünlü restoranlar, Tokyo'nun en iyi ramen mekanlarından biri olan Nakiryu gibi en çok satan eriştelerinin hazır versiyonlarını sunmak için 7-11 gibi marketlerle işbirliği yapıyor. Neredeyse orjinali gibidirler ve size yalnızca 278 yene (1,80 ABD Dolarına) alabilirsiniz. Mağaza içi mikrodalgalar, su ısıtıcıları, chopstickler ve oturma yerleri, hareket halindeyken hızlı ve ucuz bir öğle yemeğinin tadını çıkarmayı kolaylaştırır.

Toyko'nun en iyi yerlerini keşfedinYurtdışında eğitim alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi