GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Toronto'ya taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Toronto'ya taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Kışa nasıl hazırlanacağınıza dair ipuçlarından şehrin gelişen brunch ortamına kadar, Toronto'ya taşınmadan önce bilmeniz gerekenler listemiz Kanada'nın en büyük şehrinde hayata hazırlanmanıza yardımcı olacak.

1. İki dilliliğinizi geliştirin

Fransızca ve İngilizce Kanada'nın ortak resmi dilleridir ve Toronto'da İngilizce daha yaygın olarak kullanılsa da her iki dilde de becerilerinizi geliştirmek için harika bir yerdir. Ülkenin en çok kültürlü şehirlerinden biri olduğu için Kantonca, İtalyanca ve İspanyolca konuşmalar da duyabilir ve her kökenden ve milletten çok çeşitli insanlarla tanışabilirsiniz.

2. Toronto brunch konusunda büyüktür

Toronto pek çok öğün için büyük bir yer olsa da (buradaki gelişen mutfak sahnesi için ölmek gerek), bugünlerde şehrin yemek sahnesi tamamen B-kelimesiyle ilgili: Brunch. Kızarmış ekmek üzerinde ezilmiş avo, yumurta yemenin milyonlarca farklı yolu ile tıka basa dolu menüler ve elbette bol akçaağaç şurubu ile sunulan sonsuz çeşitteki pancake'e yer açmak için kot pantolonunuzu gevşeterek geçireceğiniz birçok sabah için hazır olun.

3. Etrafta dolaşmak

Toronto'da toplu taşıma metro, otobüsler ve tramvaylardan oluşmaktadır. Trafik ve gecikmeler oldukça yaygın olduğundan her zaman en iyi şöhrete sahip olmayabilir, ancak Toronto bu kadar büyük olduğunda, sizi A'dan B'ye götürecek her şey oldukça kullanışlıdır! İstasyonlardan bilet satın alabilir ya da Presto Card alabilirsiniz; bu karta yükleme yapabilir ve yolculuklarınız için temassız kart olarak kullanabilirsiniz. Bisiklete binmek de popüler bir seçenektir ve vardığınızda oldukça ucuza ikinci el bir bisiklet alabilirsiniz.

4. Kar için hazırlanın

Kış ayları (Aralık'tan Mart'a kadar) oldukça soğuktur ve Kasım ile Nisan ayları arasında şehri kar kaplar. Buzlu kaldırımlarda gezinmek için yanınıza sağlam ve su geçirmez kışlık ayakkabılar ve bolca sıcak tutan katlar alırsanız, kesinlikle iyi olacaksınız. Burası Kanada'nın daha kuzeydeki bazı şehirleri kadar soğuk değildir!

5. Bir şeyler içmek

Kanada'da içki içme yaşı 19'dur ve 21 olan ABD'den daha düşüktür. Barlar gece 2'de kapanma eğilimindedir ve son yıllarda zanaat bira sahnesi gelişmiştir; hevesli bira uzmanları, yerel yaratıcı ve zanaatkar bira fabrikalarının çeşitli ürünlerini seveceklerdir. Eğer içerseniz her zaman sorumlu bir şekilde içmeyi unutmayın.

6. Şehrin büyük bir bölümü yeraltında

Fütüristik görünebilir ancak şehrin altında 19 kilometre uzunluğunda bir koridor ve mağaza ağı Toronto'nun ünlü PATH sistemini oluşturmaktadır. Bu sadece harika bir alışveriş deneyimi değil, aynı zamanda soğuk kış aylarında şehrin bazı bölgelerinde dolaşmak için de harika bir yoldur. Eğer sokaklar sessiz görünüyorsa, yeraltına inin!

7. Bahşiş vermeye hazır olun

Toronto'da bahşiş kültürü güçlüdür; restoran, bar ve kafeler genellikle hesabınızın üzerine %15-20 oranında bahşiş bekler. Nakit taşımak bunun için kullanışlı olabilir, ancak çoğu yerde kartla ödeme yaparken bahşişi faturanıza ekleme seçeneği de vardır. Bu aynı zamanda Toronto'da servisin genellikle harika olduğu anlamına gelir!

8. Nerede yaşayacağınızı bilin

Toronto yaşamak için ucuz bir yer değildir, bu nedenle şehirde bir öğrenci olarak hayatta kalmak için yeni evinizi dikkatlice seçmelisiniz. Roomster veya Roomlala gibi sitelerde ortak evlerde oda arayın ve Kensington Market veya Baldwin Village gibi öğrenci mahallelerini hedefleyin. Uzman tavsiyesi ve kalacak yer bulma konusunda yardım almak için üniversitenizin veya okulunuzun yurtdışı yerleştirme ekibiyle iletişime geçmeyi unutmayın - birçoğu kendi konutlarını sunmaktadır (EF dahil, tabii ki!).

9. Toronto Uluslararası Film Festivali

Şehir her Eylül ayında, TIFF Bell Lightbox'ı gösterimler, konferanslar, atölye çalışmaları ve buluşmalarla en yeni film yapımcılığının bir kutlamasına dönüştüren Toronto Uluslararası Film Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. İster film tutkunu ister sıradan bir sinema müdavimi olun, bu hafta sonundaki etkinlikleri takviminize ekleyin.

10. Yapacak şeylerden asla bıkmayacaksınız

Toronto çok büyük. Cidden, Kanada'nın en büyük şehri ve yaratıcı ve girişimci tiplerle dolu bu hareketli metropol, ziyaret edilecek ilginç şeyler, ödüllü yemek mekanları ve Cumartesi öğleden sonralarınızı geçirmenin yollarıyla dolu. Gizli barlardan spor ayakkabı mağazalarına, bohem pazarlardan niş kitapçılara kadar daha fazla ilham almak için Toronto'daki 10 gizli cevher listemize göz atın.

Bizimle Toronto'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi