GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Dünyanın dört bir yanında arkadaşlarınızın olması sizi her yönden daha harika yapacak - işte nedeni

Dünyanın dört bir yanında arkadaşlarınızın olması sizi her yönden daha harika yapacak - işte nedeni

Neden binlerce kilometre uzakta yaşayan biriyle arkadaş olasınız ki? Neden okul günlerinizdeki uzun süreli kankanızın yanına köşeyi dönüp gitmiyorsunuz?

Birkaç yıl önce, bir insanın neden uzun mesafeli arkadaşlıkların acısını çektiğinden emin değildim. Ancak Almanya'da yurtdışında okuduktan ve dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencilerle arkadaş olduktan sonra, artık artılarının eksilerinden çok daha ağır bastığından eminim.

İşte neden dünyanın dört bir yanından arkadaşlara sahip olmanın sizi her yönden daha harika bir insan yapacağını:

1. Yeni bir dil öğrenirsiniz

Uluslararası arkadaşlara sahip olmanın en belirgin faydalarından biri, dillerinizi paylaşma fırsatıdır. Şu anda yeni arkadaşınızın dilini öğrenmeye çalışmıyor olsanız bile, ister telefonda annelerini selamlamak için kullandıkları basit bir cümle olsun, ister sinirlendiklerinde kullandıkları bir küfür olsun, kendinizi onların dilinden bir şeyler kaparken bulacaksınız. Bazı kelimeler görünüşte niş ve işe yaramaz olabilir, ancak bir sonraki yabancı tatilinizde bir yabancıyı gülümsetmenize yardımcı olabilecek veya bilmediğiniz bir şehirde kaybolursanız size yardımcı olabilecek ifadelerden oluşan kişisel bir hafıza bankası oluşturuyorsunuz.

2. Daha açık fikirli olursunuz

Bir çalışmada, bir ABD üniversitesinde uluslararası arkadaşları olan öğrencilerin 'açık fikirlilik puanlarının daha yüksek ve kültürlerarası kaygı puanlarının daha düşük' olduğu bulunmuştur. Başlangıçta 'ırksal bölücülüğüyle bilinen' bu üniversite, öğrencilerinin yurtdışında eğitim ve değişim programları aracılığıyla uluslararası arkadaşlıklar kurmasından yararlanmıştır. Eğer mikro düzeyde bu başarılabiliyorsa, bunu tüm dünyaya yaydığımızda yıkabileceğimiz kültürel engelleri bir düşünün. Yani yurtdışında arkadaşlıklar kurarak sadece çok yönlü bir Weltbürger ('dünya vatandaşı') olmakla kalmayacak, aynı zamanda daha az bölünmüş, daha kapsayıcı bir dünyanın yaratılmasında önemli bir rol oynayacaksınız.

3. Daha derin, daha değerli arkadaşlıkların tadını çıkarırsınız

Uzakta yaşayan birini özlediğinizde, çevrenizdeki insanlar özlemle “bilirsiniz, mesafe kalbi güçlendirir” dediklerinde alay etmek kolaydır, ancak bu daha doğru olamazdı. Uluslararası arkadaşlarınızla iletişimde kalmak zaman zaman zorlayıcı olacaktır, ancak kesinlikle birlikte geçirdiğiniz zamana daha fazla değer vermenizi sağlayacaktır. Yaygın inanışın aksine, Journal of Communication tarafından 2015 yılında yayınlanan bir çalışma, uzun mesafeli ilişkilerin çiftler arasında daha fazla yakınlık duygusunu teşvik edebileceğini ortaya koymuştur - ve bunun uzun mesafeli arkadaşlar için de geçerli olmaması için hiçbir neden yoktur.

Sonya Lyubomirsky'nin The How of Happiness adlı kitabında açıkladığı minnettarlık pratiği ile esenlik duygusu arasındaki kanıtlanmış bağlantı da ek bir bonus. Bu yüzden uluslararası arkadaşlarınızla geçirdiğiniz kısa ama tatlı anlar için şükretmeye çalışın ve kendinizin daha mutlu, daha iyi bir versiyonu olun.

4. Her zaman üzerinde uyuyabileceğiniz bir kanepeniz var

Artık uluslararası arkadaşlıkların dünyaya ve kişisel gelişiminize faydalı olduğunu bildiğimize göre, güneşli plajları ve kokteyl barları olan uzak adalarda yaşayan arkadaşlara sahip olmanın daha sığ avantajlarından bahsedebiliriz.

Oteller ve pansiyonlar genellikle tatil planlarında hesaba katılması gereken en büyük masraflardan biri olduğundan, dünyanın neresinde olursanız olun her zaman kalabileceğiniz bir arkadaşınızın kanepesi olsa harika olmaz mıydı? Muhtemelen sırf ülkelerini ziyaret edebilmek için biriyle arkadaş olmamalısınız, ancak bu yine de yeni arkadaşlıklar keşfetmek için harika bir motivasyon kaynağıdır. Bu şekilde, kendinizi yeni insanlara açmak, aynı zamanda kendinizi yeni yerlere ve deneyimlere açmaktır.

5. Daha otantik deneyimler yaşarsınız (ve turist tuzaklarından kaçınırsınız)

İtalya'da arkadaşınızın evinde otantik ev yapımı makarnanın tadına bakın. İrlandalı arkadaşınızla bir nehir dansı dersine katılın. Çinli arkadaşınızla gerçek bir çay seremonisini deneyimleyin. Temel olarak, turist tuzaklarından kaçının ve bir yerel gibi yaşayın. Uluslararası arkadaşlarınız, yerel halkın sevdiği restoranlar hakkında içeriden ipuçları verebilecek ve tüm o zorlu, dolambaçlı arka sokaklarda size rehberlik edebilecektir.

Ticari dünyamızda, seyahat etmenin otantik yollarını bulmak zor olabilir ve uluslararası arkadaşlar kendi ülkelerindeki yerel yaşamın gerçeklerine açılan bir kapı sağlar. Kendinizi yeni insanlara açın ve inanılmaz yeni deneyimler sizi takip edecektir.

Yurtdışında dil öğrenirken 100'den fazla ülkeden insanla tanışınDaha fazlasını öğrenin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi