GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Yabancı dil bilen 10 ünlü

Yabancı dil bilen 10 ünlü

Bradley Cooper ile bir restoranda karşılaşsaydınız ve onunla konuşma cesaretini toplayabilseydiniz, bunu İngilizce mi yapardınız? Ya Mila Kunis Heathrow Havaalanı'nda check-in sırasında arkanızda dursaydı? İngilizce de mi? Eğer bu hayaliniz gerçek olsaydı, İngilizce ile oldukça güvende olurdunuz, ancak Bay Cooper'a Fransızca ya da Bayan Kunis'e Rusça bir selam vererek kendinizi farklı kılabilirsiniz. “Ne dedin?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, ünlüler de yabancı dil konuşabiliyor.

İşte en sevdiğimiz poliglot (birden fazla dil konuşan kişi) ünlüler:

1. Mila Kunis - İngilizce ve Rusça

Ukrayna'da doğdu ve henüz yedi yaşındayken ailesiyle birlikte Los Angeles'a taşındı. Üniversite motivasyon mektubunun ilk cümlesi şöyleydi: “Yedi yaşında kör ve sağır olduğunuzu hayal edin.” ABD'ye ilk taşındığında o da böyle hissetmiş. O zamandan beri Hollywood'da iz bıraktı ve Ashton Kutcher ile nişanlı.

Bilinen işleri: Forgetting Sarah Marshall, The Black Swan ve Friends with Benefits.

2. Sandra Bullock - İngilizce ve Almanca

Annesi Helga Meyer bir Alman opera sanatçısıydı. Sandra gençliğinde annesine birçok Avrupa konser turnesinde eşlik etti ve annesiyle ve diğer Alman aile üyeleriyle hep Almanca konuştu.

Bilinen işleri: Gravity, Miss Congeniality ve Crash

3. Zoe Saldana - İngilizce ve İspanyolca

Rahmetli babası Dominik Cumhuriyeti'nden, annesi ise Porto Riko'dan gelmiştir. New York'ta büyürken hem İspanyolca hem de İngilizceyi ana dili olarak konuşuyordu.

Bilinen işleri: Colombiana, Avatar ve Star Trek

4. Bradley Cooper - İngilizce ve Fransızca

People Magazine'e göre Bradley, Fransızca öğrenmek için ilk kez çocukken Chariots Of Fire'ı izledikten sonra ilham almış. Kendisinin de söylediği gibi, “Bir sahnede bir adam Fransızca konuşuyordu ve ben de ‘Dostum, kulağa çok hoş geliyor’ diye düşündüm.” Georgetown Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi aldı ama aynı zamanda Fransızca da öğrendi. Ayrıca Fransa'da Aix-en-Provence'da altı ay boyunca ev sahibi bir ailenin yanında yaşadığı bir değişim programından da yararlandı.

Bilinen işleri: American Hustle, Hangover üçlemesi ve Limitless

5. Leonardo DiCaprio - İngilizce ve Almanca

Leo'nun babası İtalyan/Alman ve annesi Alman, dolayısıyla evdeki ikinci dili Almanca'ydı. Almanya'daki anneannesini sık sık ziyaret ederek dil pratiği yaptı ve artık çok iyi konuşmasa da, bir restoranda ona dostça “Wie gehts, Leo?” diye bağırırsanız anlayacağına bahse gireriz. Eğlenceli bilgi: Tüm adı Leonardo Wilhelm DiCaprio.

Bilinen işleri: Inception, The Great Gatsby ve Titanic

6. Johnny Depp - İngilizce ve Fransızca

Hollywood'un bir numaralı Frankofili olarak, Fransız şarkıcı ve aktris Vanessa Paradis'le (şimdi eski) birlikte yaşayarak Fransızca öğrendi. Hâlâ ara sıra bağlaç kullanmakta zorlansa da, o Johnny Depp, yani canı ne isterse onu yapabiliyor.

Bilinen işleri: Karayip Korsanları üçlemesi, Edward Scissorhands ve Once Upon a Time in Mexico

7. Diane Kruger - İngilizce, Almanca ve Fransızca

Aslen Alman, ancak ergenlik çağındayken annesi onu İngilizce öğrenmesi için öğrenci değişim programıyla Londra'ya göndermiş. 15 yaşındayken modellik kariyerine devam etmek için Paris'e taşındı ve bu arada Fransızca öğrendi.

Onu şu filmlerde görebilirsiniz: Inglourious Basterds, National Treasure ve Troy

8. Sandra Oh - İngilizce, Korece ve Fransızca

Koreli bir anne babanın çocuğu olarak Kanada'da doğdu ve Montreal'deki Kanada Ulusal Tiyatro Okulu'nda okurken Fransızca öğrendi.

Bilinen işleri: Grey's Anatomy dizisi, Sideways ve Under the Tuscan Sun

9. Shakira - İngilizce, Portekizce, İspanyolca ve İtalyanca

Yalan söylemeyen kalçalara sahip olması ve ünlü futbolcu Gerard Pique ile evli olması yetmiyormuş gibi, dört dil konuşup Fransızca ve Arapçayı da anlayarak bunu başka bir seviyeye taşımış. Şu anda konuştuğu dilleri öğrendiği için seyahat, dalma ve Amerikalı eski erkek arkadaşına teşekkür ediyor.

En iyi bilinen özelliği: uluslararası bir süperstar olması!

10. Natalie Portman - İngilizce, İbranice, Fransızca, Japonca, Almanca ve İspanyolca

Büyük final! Toplam altı dil konuşuyor ama Arapça da dahil olmak üzere birkaç dille daha uğraşabiliyor. Natalie aslen Kudüslüdür ve Harvard'dan mezun olmuştur. Konuştuğu diller sizi etkilemiyorsa, Sir Paul McCartney'nin “My Valentine” klibinde de yer aldı ve şarkının sözlerini işaret diliyle taklit etti.

Bilinen işleri: The Black Swan, V for Vendetta ve Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, Jackie

Bizimle bir dil öğreninDaha fazla bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet