GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yalnızca Uluslararası Öğrencilerin Anlayacağı 8 Şey

Yalnızca Uluslararası Öğrencilerin Anlayacağı 8 Şey

Yurt dışı eğitim seyahati hayatınızı değiştirecek bir deneyimdir. Sadece özgüven kazanmak, yeni beceriler öğrenmek, harika yerler görmek ve yeni insanlarla tanışmakla kalmayacak, bunun yanı sıra kendinizi konfor alanınızın dışına da iteceksiniz. Deneyiminizin ne kadar harika olduğunu anlatmaya çalışsanız da, sadece uluslararası öğrencilerin orada bulunduğu için anlayabileceği durumlar vardır.

1.Yemek evrensel bir dildir

Dürüst olalım, yemek hepimizin akıcı şekilde konuştuğu bir dildir. İster herkesin kahvaltıda ne yediğini karşılaştırmak olsun, ister büyükannenizin gizli lazanya tarifini paylaşmak, ya da Roma'daki en iyi carbonara makarnasını bulmayı kendinize görev edinmek olsun, her sohbet kaçınılmaz bir şekilde yemek konusuna geri döner. Uluslararası bir öğrenci olarak, yeni tarifler ve favori atıştırmalıklar keşfetmeniz kesindir. Hatta bir arkadaşınızın getirdiği yerel bir denenmesi gereken ürünü tatmanız da muhtemeldir (Avustralya’dan Vegemite gibi).

2. Görüntülü konuşmalar yeni alışkanlığınız olur

WhatsApp videosu veya Zoom üzerinden aile görüşmeleri sıradan bir hale gelir ve yurtdışındaki hayatınızı göstermek için mükemmel bir ortam olur. Büyükannenize Berlin'deki yurt odanızı göstermenin ya da biraz bozuk görüntülü ve gürültülü de olsa İtalya sokaklarında yürürken kameranızı açmanın özel bir yanı var. 

3. Dünyanın her yerinden arkadaşlara sahip olursunuz

Uluslararası bir öğrenci olarak, arkadaş grubunuz muhtemelen dünyanın birçok köşesini kapsayacaktır. Size samba öğreten Brezilyalı dostunuzdan, sizi fika ile tanıştıran İsveçli arkadaşınıza kadar, uluslararası arkadaş grubunuzla dünya daha küçük ve çok daha heyecan verici hissettirir. Dahası, eğitiminiz sona erdiğinde, yıllarca ziyaret edeceğiniz yerleriniz ve arkadaşlarınız olacaktır.

4. Çantanızdaki en önemli şey bir fiil tablosudur

Ders kitaplarını bir kenara bırakın - yurtdışında bir dil öğrencisi olarak çantanızdaki gerçek yardımcı, o güvenilir fiil çekim tablosudur. Çünkü kabul edelim ki, yabancı bir dili onsuz öğrenmek, gözü kapalı bir labirentte yolunuzu bulmaya çalışmak gibidir. İster kendiniz bir tane yapın, ister dönem başında öğretmeniniz bir tane dağıtsın, o lekeli, buruşuk ve üzeri karalanmış fiil çekim tablosu sizin yeni en iyi arkadaşınızdır.

5. Telefonunuzun ön ekranı biraz farklı görünüyor

Telefonunuz bugünlerde biraz farklı görünebilir. Daha önce Google Translate veya XE gibi döviz dönüştürme uygulamalarını hiç kullanmadınız, ancak artık bu uygulamalar yabancı bir ülkede tutunacak bir dalınız gibidir. Sokak tabelalarını çevirmekten para birimi dönüşümlerini hesaplamaya kadar, ana ekranınızda hak ettikleri yeri aldılar. 

6. Her zaman kutlayacak bir şeyler vardır

Diwali, Şükran Günü, Çin Yeni Yılı ve Aziz Patrick Günü. Artık hepsini takviminizde işaretlediniz ve bu özel kutlamaların her birinin ne anlama geldiğini biliyorsunuz. Yurt dışında okumak bir çok kültürle kaynaşarak yaşamak gibidir, dolayısıyla kendi kültürel bayramlarınızı ya da yeni ülkenizin bayramlarını kutlamanın ötesine geçer.  Uluslararası öğrenci dostlarınız sayesinde, bir festivaller dünyasını da benimseyeceksiniz. Yıl boyunca süren bir parti düşünün!

7. Aksanlarınızı biliyorsunuz

Yanınızda küresel bir ekiple, tam bir aksan uzmanı olursunuz. İngiliz, Avustralyalı, Güney Afrikalı... Aklınıza ne gelirse, muhtemelen onu ayırt edebilirsiniz. Ve cipsin ABD veya İngiltere'de çok farklı şeyler ifade ettiğini biliyorsunuz. İspanya ve Arjantin'deki İspanyolca ya da ülkenin kuzey ve güneyindeki Almanca arasındaki farkı duyabilirsiniz. Yurt dışında okumak, dilbilim konusunda kişisel bir hızlandırılmış kurs gibidir ve arkadaşlarınız da eğitmenlerinizdir.

8. Eviniz sanki… biraz farklıymış gibi gelir

Yurt dışında okuduktan sonra eve dönerken acı tatlı bir his oluşur. Aslında her şey tanıdıktır ama bir şekilde farklıdır. Yeni bir bakış açısı ve kendi eviniz için daha derin bir farkındalık kazanmışsınızdır, ancak başka bir maceraya atılmak için yanıp tutuşursunuz. Doğduğunuz yer size eskisi gibi gelmeyebilir ama bu tamamen küresel deneyimin tecrübesinin ve güzelliğinin bir parçasıdır.

EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet