GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Genellikle yanlış telaffuz edilen 9 İngiliz yer adı

Genellikle yanlış telaffuz edilen 9 İngiliz yer adı

Birleşik Krallık tuhaf yer isimleriyle doludur ve eğer İngiltere'de İngilizce öğreniyorsanız ve Holborn'un neden kulağa olması gerektiği gibi gelmediğini bilmiyorsanız, endişelenmeyin - yalnız değilsiniz. İşte yabancıların ve hatta yerlilerin bile yanlış bildiği İngiliz yer adlarının bir listesi (tabii ki nasıl doğru yazılacağına dair ipuçlarıyla birlikte):

1. Gloucester

Önemli bir kuralla başlayalım: -cester 'sesster' olarak değil, sturr olarak telaffuz edilir. ANLAMSIZ OLDUĞUNU BILIYORUM. Yani Güney Batı İngiltere'deki Gloucester şehri ne Glow-kester ne de Glouw-sester 'dir, aslında Gloss-turr'dur. Hatırlamak önemli çünkü Londra'da Gloucester Road adında bir yer var ve Gloucester'ın bulunduğu ilçenin adı da Gloucestershire.

Nasıl söylenir? GLOSS-turr

2. Ruislip

Londra''nın batı ucundaki bu kasaba rye-slip olarak telaffuz edilir. Ray ya da r-yee değil, rye. Britanya'daki diğer pek çok yer gibi buranın adı da Eski İngilizce 'rysc' ve 'hlȳp' sözcüklerinden gelmektedir.

Nasıl söylenir? RYE-slip

3. Leicester

Bu ismi doğru söylemek önemli çünkü Londra'da Leicester Square adında çok ünlü bir yer var ve kesinlikle oraya gideceksiniz. İngilizler, Amerikalıların bu şehrin (ve içinde bulunduğu ilçenin) adını söylemeye çalışmasına bayılırlar çünkü lee-sess-tur-shurr diye yanlış telaffuz ederler, sağ olsunlar.

Nasıl söylenir? LESS-turr

4. Holborn

Covent Garden yakınlarındaki bu Londra metro istasyonu ve bölgesi bize telaffuz edilemeyen isimlerin anasını sunuyor - GERÇEK HOLBORN'da yaşayan İngilizler bile bu ismi yanlış anlıyor. Holl-born olarak söylenmesi gerekiyor gibi görünüyor ancak L ve R sessiz ve O yerine daha çok U olarak söyleniyor. Dahası, U, 'burn'daki U'dan daha az ve 'huh'daki U'dan daha fazla. Bu ismi kim bulduysa utansın. UTANÇ.

Nasıl söylenir? HO-bun

5. Durham

Oldukça yaratıcı bir şekilde, Durham ilçesi Durham şehrine ev sahipliği yapıyor ve bu da hemen hemen herkesin kafasını karıştırıyor. Öyle ki, Durham şehrinde değil de Durham ilçesinde bir olay olduğunda, haber kanalları kimsenin kafası karışmasın diye County Durham diyerek belirtmek zorunda kalıyor. Çünkü bu çok mantıklı. Ayrıca, h harfi sessizdir.

Nasıl söylenir? DURR-am

6. Chiswick

Batı Londra'nın bu havalı bölgesinde yaşayacak kadar şanslıysanız, muhtemelen yazıldığı gibi telaffuz edilmediğini zaten biliyorsunuzdur. İlk kısım aşağı yukarı doğrudur, ancak S (chizz) değil Z (chizz) gibi ses çıkarır ve 'wick'teki W sessizdir, bu yüzden aslında chizzick'tir. Biliyorum, kafa karıştırıcı ve saçma. Bu noktada tüm İngiliz lehçesine kafamı sallıyorum.

Nasıl söylenir? CHIZZ-ick

7. Lincoln

Bu şehri ve içinde bulunduğu Lincolnshire kontluğunu nasıl telaffuz edeceğinizi tam olarak bildiğinizi düşünüyorsanız, yanılıyor olabilirsiniz: çünkü L sessizdir, bu yüzden lin-colln değil lin-kun gibi ses çıkarır . Görünüşe göre İngilizler çok fazla sessiz L, W ve H kullanıyor, çünkü biz kimsenin dil kurallarına göre oynamıyoruz.

Nasıl söylenir? LIN-kun

8. Dulwich

Londra'nın güneyinde, aileler arasında popüler olan ve herkesin yanlış söylediği güzel, yapraklı bir bölge bulacaksınız. W sessizdir (sessiz harfler temasına devam ederek) ve -ich ikk ya da ish değil itch 'tir.

Nasıl söylenir? DULL-itch

9. Marlborough

Londra'dan taşraya çıkmadığınız sürece bu kasabayı muhtemelen tanımayacaksınız, ancak adını bileceksiniz - ABD'de adını taşıyan, biraz farklı yazılan ve aynı zamanda sigara markasıyla aynı adı paylaşan bir kasaba var. Hala takip ediyor musunuz? Uzun bir isim olmasına rağmen aslında söylemesi oldukça hızlı, çünkü yazılışına hiç benzemiyor. 'Marl' aslında mall olarak telaffuz edilir ve 'borough' ise bruh olarak telaffuz edilir.

Nasıl söylenir? MALL-bruh

İngiltere'de bizimle İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi