GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yaz Seyahatinize Bugünden Hazırlanmaya Başlamanın 5 Eğlenceli Yolu

Yaz Seyahatinize Bugünden Hazırlanmaya Başlamanın 5 Eğlenceli Yolu

Hafif serin bir akşam vakti, hafif güneş kremi kokusu ve uzun, güneşli günler: yaz nihayet kapımızda. Güneş ışığı ve yeni ortamlar söz konusu olduğunda, kendinizi bir uçağa atlayıp rüya gibi bir seyahate çıkarken hayal etmemek elde değil.

Zihninizde şimdiden bir plajda uzanıp buz gibi bir içeceği yudumlamak varsa, ancak yaz seyahatinin gerçekleşmesi için daha zaman varsa, panik yapmayın. Sizi heyecanlandıracak ve önünüzdeki maceraya hazırlayacak birkaç şeyi bugünden yapmaya başlayabilirsiniz.

1. Bir eşya listesi hazırlayın

Tamam, ne düşündüğünüzü biliyorum: Toplanmak mı? Sıkıcı. Buna cevabım: öncelikle evet, ama aynı zamanda gelecekte size teşekkür edeceksiniz! Eğer bir haftalık bir tatile 14 pantolon ve iki tişört ile çıkmadıysanız, planlamanın ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Giymek istediğiniz kıyafetleri önceden bir araya getirmeye başlayın ve satın almanız veya yanınızda getirmeniz gereken fazladan eşyaları düşünün. Her şey ayrıntıda gizli!

2. Bir yaz çalma listesi hazırlayın

Araba/tren/uçak için üst düzey bir Spotify çalma listesi hazırlamak şimdiye kadarki en tatmin edici şeylerden biri olmalı. Bunu yolda dinleyebilir (araba/tren/uçak olabilir) ve ardından yaz tatilinizin film müziği olmasını sağlayabilirsiniz. AUX kablosu olan bir arabaya mı biniyorsunuz? Arkadaşlarınızı müthiş müzik zevkinizle ödüllendirmek için bundan daha iyi bir zaman olabilir mi ( ister katılsınlar ister katılmasınlar). İlham almakta zorlanıyorsanız, bizimkilerden birine buradan göz atabilirsiniz.

Bunun bir başka güzel yanı da, yıllar sonra bile bu çalma listesindeki şarkıları dinlediğinizde size o unutulmaz yaz tatilini hatırlatacak olmasıdır.

3. Fotoğraflarınızı önceden planlayın

Instagram konusunda iddialıysanız, iyi fotoğraf çekilesi yerleri araştırmanız faydalı olabilir. Başkalarının ne önerdiğini görmek için hızlıca bir Google araması yapın veya haritalara göz atıp sizi neyin heyecanlandırdığını görün.

Daha çok samimi anları mı seviyorsunuz? Neden siz ve arkadaşlarınız için dışarıdayken fotoğraf çekebileceğiniz birkaç tek kullanımlık fotoğraf makinesi almıyorsunuz? Fotoğrafları bastırana kadar iyi olup olmadıkları hakkında hiçbir fikriniz olmayacak, ama aslında bu eğlencenin bir yarısı.

4. Planları (ve yedeklerini) belirleyin

Görmek istediğiniz yerlerin veya eğlenceli olacağını düşündüğünüz günübirlik gezilerin bir listesini oluşturun. Google burada bir kez daha arkadaşınızdır. Daha da iyisi, gideceğiniz yere seyahat etmiş kişileri tanıyorsanız, tavsiyelerini isteyin! Genellikle başka türlü bulamayacağınız gizli kalmış güzellikleri keşfedeceksiniz.

5. Restoranlar hakkında bilgi edinin

Benzer bir şekilde, daha önceden gitmek istediğiniz birkaç restoran belirleyin. Bazı yorumları okuyun veya etrafa sorun: her iki şekilde de bazı lezzetli seçenekler bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Elbette programınızda spontane restoran veya bar keşifleri için de yer bıraktığınızdan emin olun. Yaz tatilinin en güzel yanlarından biri yeni bir kasaba veya şehirde dolaşmak, şirin bir yer keşfetmek ve yeni lezzetleri denemektir.

EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet