GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yaz seyahatinize bugün hazırlanmaya başlamanın 5 eğlenceli yolu

Yaz seyahatinize bugün hazırlanmaya başlamanın 5 eğlenceli yolu

Ilık akşamlar, hafif bir güneş kremi kokusu ve uzun, güneşli günler: işte yaz nihayet kapımızda. Güneş ışığı ve yeni çevreler aklınızdayken, kendinizi bir uçağa binip rüya gibi bir seyahate çıkarken hayal etmeye başlamamak zor.

Zihninizde şimdiden bir plajda uzanıp buz gibi bir içeceği yudumlamak varsa, ancak yaz seyahatinin gerçekleşmesi için biraz daha beklemeniz gerekiyorsa, panik yapmayın. Sizi heyecanlandıracak ve önünüzdeki maceraya hazırlayacak birkaç şeyi bugünden yapmaya başlayabilirsiniz.

1. Bir eşya listesi hazırlayın

Tamam, ne düşündüğünüzü biliyorum: Toplanmak mı? Sıkıcı. Buna cevabım: öncelikle evet, ama aynı zamanda gelecekte size teşekkür edeceksiniz! Eğer bir haftalık bir tatile 14 çift pantolon ve iki tehlikeli atletle çıkmadıysanız, planlamanın ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Giymek istediğiniz kıyafetleri önceden bir araya getirmeye başlayın ve satın almanız veya yanınızda getirmeniz gereken ekstraları düşünün. Her şey ayrıntılarda saklı!

2. Bir yaz çalma listesi hazırlayın

Araba/tren/uçak için üst düzey bir Spotify çalma listesi hazırlamak şimdiye kadarki en tatmin edici şeylerden biri olmalı. Bunu yolda dinleyebilir (araba/tren/uçak olabilir) ve ardından yaz kaçamağınızın müziksiz kalmamasını sağlayabilirsiniz. Bluetooth olan bir arabaya mı biniyorsunuz? Arkadaşlarınızı müthiş müzik zevkinizle kutsamak için bundan daha iyi bir zaman olabilir mi (aynı fikirde olsunlar ya da olmasınlar). İlham almakta zorlanıyorsanız, bizimkilerden birine göz atın.

Bunun bir başka güzel yanı da, yıllar sonra bile bu çalma listesindeki şarkıları dinlediğinizde, size o unutulmaz yaz tatilini hatırlatacak olmalarıdır.

3. Fotoğraflarınızı planlayın

Instagram aktif olan biriyseniz, iyi fotoğraf çekilebilecek bazı fotoğraflık yerleri araştırmaya değer olabilir. Başkalarının ne önerdiğini görmek için hızlıca bir Google araması yapın veya haritalara göz atıp sizi neyin heyecanlandırdığını görün.

Daha çok samimi anları mı seviyorsunuz? Neden siz ve arkadaşlarınız için dışarıdayken fotoğraf çekebileceğiniz birkaç tek kullanımlık fotoğraf makinesi almıyorsunuz? Fotoğrafları banyo ettirene kadar iyi olup olmadıkları hakkında hiçbir fikriniz olmayacak, ama aslında bu eğlencenin yarısı.

4. Planları (ve yedekleri) seçin

Görmek istediğiniz yerlerin veya eğlenceli olacağını düşündüğünüz günübirlik gezilerin bir listesini oluşturun. Google burada bir kez daha dostunuz olacak veya daha da iyisi gideceğiniz yere seyahat etmiş kişileri tanıyorsanız, onlardan birkaç tavsiye isteyin! Genellikle başka türlü bulamayacağınız gizli kalmış cevherleri bu sayede keşfedeceksiniz.

5. Restoranlar hakkında bilgi edinin

Benzer bir şekilde, önceden gitmek isteyebileceğiniz birkaç restoran seçin. Değerlendirmelerini okuyun veya etrafa sorun: her iki şekilde de bazı lezzetli seçenekler bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Elbette programınızda spontane restoran veya bar keşifleri için de yer bıraktığınızdan emin olun. Bir yaz tatilinin en güzel yanlarından biri yeni bir kasaba veya şehirde dolaşmak, şirin bir yer keşfetmek ve yerel lezzetleri denemek için hemen içeri atlamaktır.

Yaz seyahati bilginizi test edinQuizi çözün
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi