GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

2017'de bilmeniz gereken 7 İngilizce argo kelime

2017'de bilmeniz gereken 7 İngilizce argo kelime

2016 Brexit 'in ve her şeyi aydınlık olarak tanımlamanın yılı olmuş olabilir, ancak şimdi 2017'deyiz ve İngilizce öğrenenlerin tamamen formda kalmak istiyorlarsa bilmeleri gereken yepyeni argo kelimeler var. Neyse ki sizin için bu kullanışlı listeyi hazırladım.

1. Savage

Tamamen havalı ve belalı bir şey mi yaptınız? Arkadaşlarınıza bunu vahşi olarak tanımlayın ve onların şaşkın ama aynı zamanda oldukça etkilenmiş bakışlarını izleyin. Unutmayın: bu haydut hayatını siz seçmediniz - o sizi seçti.

2. Low-key

Bir şeyden gizliden gizliye hoşlanıyorsanız, onu sevdiğinizi belli etmiyorsunuz demektir. Bir şeyi gizli tutmak gibi, hepimiz gizliden gizliye birinin bize aşık olmasını umarız, ama sonra o kişinin ünlü biri olduğunu hatırlarız, bu yüzden muhtemelen değildir (hıçkırık) .

3. Done

Birinin davranışlarından bıktınız mı? Sabah işe gitmeye dayanamıyor musunuz? Bununla işiniz done. Ekstra etki için büyük harfle bile yazabilirsiniz. Bu açıklamayla işim bitti. DONE.

4. Hundo P

Birinin söylediği bir şeye tamamen katılıyorsanız, ona “yüzde 100” katılırsınız - ya da eğer bir milenyum kuşağıysanız, hundo p. Bu aslında sadece yüzde 100'ün kısaltması ve kullanması o kadar eğlenceli ki bütün hafta bunu söyledim. Bu hundo p benim yeni favori deyimim.

5. Dead/dying

Fiziksel olarak artık hayatta olmamakla karıştırılmaması gereken dead (ve kuzeni dying), 2017'nin sizi mecazi olarak öldürecek kadar şok olduğunuzu / sevindiğinizi / eğlendiğinizi söylemenin bir yoludur - gülmekten ölmek gibi ama aslında ölmek değil, çünkü bu hem trajik hem de imkansız olurdu.

6. Extra

Belki de şu anda en hızlı popülerlik kazanan kelime, aşırıya kaçan veya çok fazla çabalayan birini tanımlayan ekstra kelimesidir. Bunu bilmek sizi kendinizin de bir konuda ekstra olduğunuzu fark etmeye zorlayabilir ki bu üzücü ama nihayetinde gerekli bir keşiftir.

7. Going

Bu daha çok Birleşik Krallık'ta popülerdir ve Londra'nın kuzey doğusundaki Essex'in popüler ama biraz değersiz ilçesinde yaşayan insanlar tarafından konuşulmaya başlanmıştır. (Yer adı)'na gidelim demek yerine, sadece oraya gittiğinizi söylersiniz. Yani, “let’s go to Nandos (hadi Nandos'a gidelim)”, “let’s go Nandos (hadi Nandos gidelim)” olur. Ve eğer Nandos'un ne olduğundan emin değilseniz, hemen şu anda İngiltere'de yaşamaya başlamanız gerekir.

Bizimle İngilizce çalışarak argonun ötesine geçinDaha fazla bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi