GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Arkadaş edinmeye açık olduğunuzu beden diliyle nasıl gösterebilirsiniz? 6 ipucu

Arkadaş edinmeye açık olduğunuzu beden diliyle nasıl gösterebilirsiniz? 6 ipucu

"Işte burada yabancılar yok; henüz tanışmadığınız arkadaşlar var."

Bu alıntı, İrlandalı şair William Butler Yeats'e aittir ve bir odaya girdiğinizde tanımadığınız insanlarla karşılaştığınızda akılda tutmanız gereken bir şeydir. Arkadaş edinme konusunda ilk adımı atmak hayatınızı değiştirebilir, ancak aynı zamanda son derece korkutucu olabilir. İşte bu yüzden, henüz tanışmadığınız o arkadaşlara, ilk "Merhaba" demeden önce bile buna hazır olduğunuzu anlatacak bir vücut diline dair hile sayfası hazırladık.

1. Açık bir duruşa sahip olun

Duruşunuzla başlayın. Kendinizle ve diğer insanlarla fiziksel bir engel oluşturmamaya dikkat edin. Bir engel, telefonunuza gömülü olmak gibi açıkça görünen bir şey olabilir veya daha ince olabilir. Kollarınızı kavuşturmak veya içeceğinizi göğüs hizasında tutmak da sizi başkalarına kapatan bir duruştur. Baş yukarıda, omuzlar geride ve engeller olmadan açık bir duruşa sahip olduğunuzda, diğerlerine yaklaşmaya istekli olduğunuzu gösterirsiniz.

2. Göz teması kurun

Neden tokuştururken göz teması kurmanın geleneksel olduğunu biliyor musunuz? Tarihsel olarak, eşlik eden kişinin şaraba zehir kattığını anlamanın bir yolu olarak kullanılırdı. Biraz aşırı olabilir, ancak işte mesele: sadece bir anlık göz temasıyla güveni sağlayabilirsiniz (veya yeni bir içki arkadaşı arayıp aramadığınızı anlarsınız). Odanın karşı tarafında ilginç biri fark ettiniz mi? Göz teması kurun. Bu sözsüz ipucu, size dostane ve sohbet etmeye hazır olduğunuzu bildirir.

İpucu: Şimdi diyelim ki o kişi yanınıza geliyor. Konuşurken göz teması kurmak, dikkatlice dinlediğinizi gösterir. Ancak fazla göz teması insanları rahatsız edebilir. Ne kadarı doğru miktardır? Bir araştırmaya göre, duygusal bir bağ kurmak için göz temasını %60-70 oranında sürdürmek idealdir.

3. Tamamen onlara dönün

Sadece başınız gibi vücudunuzun bir kısmı başka bir kişiye döndüğünde, sizin ilgilenmediğinizi ve konuşmadan hızlı bir çıkış aradığınızı belirtir. Birini etkilemenin basit ve etkili bir yolu, tüm vücudunuzu onlara doğru döndürmektir. Ayaklarınızı onlara doğru yönlendirirseniz ekstra puan kazanırsınız. Bu küçük detay anında size bir kaçma niyetinde olmadığınızı garanti eder.

4. Gülümseyin ve gerçek olsun

Meghan Markle'ın herhangi bir paparazzi fotoğrafına bir göz atın. Bu kız en kötü gününde bile her zaman aynı neşeli gülümsemeyi takınır. Onu sahte yapmaktan ayıran şey nedir? Gözleriyle gülümser. Bu iki şeyi içerir: bakışınıza ışıltı getirmek ve (2. kurala geri dönerek) diğerlerinin bunu görebilme şansını vermek. Sahte gülümseyenler göz temasını sürdüremezler.

İpucu: En iyi sonuçlar için gülümsemeyi hemen vermek yerine beklemek daha iyidir. Vücut dili uzmanları, diğer kişiyi kaydettikten (yine göz teması!) sonra gülümsemenin uygun olduğunu önerir. Bu, onlara gülümsemenizin sebebinin onlar olduğunu ve bu, yüzünüzde sabit bir gülümsemeyle odada dolaşmaktan daha özel olduğunu bilirler. Ayrıca, kaslarınız için de daha kolaydır.

5. Başınızı sallayın, ancak fazla da yapmayın

Başınızı sallamak, konuşmacıya onu takip ettiğinizi ve ne söylediklerine ilgi duyduğunuzu gösterir. Ancak göz temasında olduğu gibi, az bir miktar iyidir ancak fazlası olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Fazla sallamak, konuşmayı hızlandırmaya çalışıyormuşsunuz gibi bir sabırsızlık mesajı gönderir. Samimiyetinizi başınızı sallayarak gösterin.

6. İlk adımı atan olun

Henüz tanışmadığınız bir arkadaşa verebileceğiniz en büyük vücut dili ipucu nedir? Doğruca yanlarına gidip konuşmaya başlamak. Unutmayın, muhtemelen onlar da insanlarla tanışmaya (ve bunun hakkında sinirli olmaya) açıktır. Kendinizi meydan okuyun ve beş kişiye yaklaşın ve en az beş dakika onlarla sohbet edin. Bittiğinde geri dönebileceğiniz beş yeni arkadaşınız olacak.

Dünyayı gez, bir dil öğren ve ömür boyu yeni arkadaşlar edin.Keşfet
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi