GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Yerel halk gibi antrenman yapın: Yeni bir spor öğrenmek için 10 şehir

Yerel halk gibi antrenman yapın: Yeni bir spor öğrenmek için 10 şehir

Her zaman yeni bir dil öğrenmenin en iyi yolunun kendinizi yerel kültüre kaptırmak olduğunu söyleriz. Yurtdışında eğitim alırken yeni bir spor öğrenerek kültürel deneyiminizi zenginleştirme konusunda proaktif olabilirsiniz (anladınız mı?).

Birçok ülkenin yerel kültürde derin kökleri olan ulusal sporları vardır. Bir spor kulübüne katılmak da yeni arkadaşlar edinmek ve dil becerilerinizi geliştirmek için harika bir yoldur. Spor kıyafetlerinizi hazırlayın - dil öğrenmek adına ter atma zamanı. İşte yeni bir spor öğrenerek kültürle bağ kurabileceğiniz en iyi şehirlerden bazıları.

1. Tenis - Londra

Çilek ve krema gibi, tenis ve İngiltere de mükemmel bir kombinasyondur. Londra, dünyanın en iyi tenisçilerinin klasik bembeyaz kıyafetleriyle maç yaptıkları tarihi çim kortlar olan Wimbledon'a ev sahipliği yapmaktadır. Kapalı ve açık kortlar şehrin her yerinde bulunabilir. Arkadaşlarınızla bir kort kiralayabilir veya dersler ve yarışmalar için bir kulübe katılabilirsiniz.

2. Sörf - Sidney

Sörf yapmayı mı hayal ediyorsunuz? Sidney'e gidin. Şehir uzun yazları, ılık suları ve okyanusa tapanların bol olduğu rahat bir kültürle kutsanmıştır. Dünyanın dört bir yanından sörfçüleri çeken Bondi ve Manly gibi etkileyici sayıda birinci sınıf sörf plajına sahiptir. Ders almak için ideal olan dalgalı geniş koylardan daha büyük dalgalara sahip tenha noktalara kadar Sidney'de her yeteneğe uygun sörf vardır.

3. Judo - Tokyo

Japonya, iki sporcunun boğuştuğu, güreştiği ve diğerini (güvenli bir şekilde) yere atmaya veya bir tutuşla hareketsiz hale getirmeye çalıştığı bir dövüş sanatı olan judonun doğduğu yerdir. Sabır, pratik ve karşınızdaki kişiye dikkat etmeyi gerektirir - tıpkı yeni bir dil öğrenmek gibi! Tokyo'da, çok dilli eğitmenleri olan bir dojo bulun, böylece boğuşma becerilerinizi geliştirirken Japoncanızı da geliştirebilirsiniz.

4. Voleybol - Miami

Voleybol ile bir daha asla plajda bir gün geçirmek ya da spor yapmak arasında seçim yapmak zorunda kalmayacaksınız. Voleybol Massachusetts'te ortaya çıkmıştır, ancak Florida takımların karşılıklı oynadığı ve topu uzun bir ağın üzerinden geçirmek için ellerini kullandıkları bu sporu çok sevmektedir. Miami'nin kumlu plajlarının çoğunda kortlar vardır ve bir takıma katılmak ve rekabetçi bir şekilde oynamak istiyorsanız şehirde topluluk ligleri vardır.

5. Buz Hokeyi - Toronto

Buz hokeyi Kanada'nın hızlı tempolu, çok sevilen ulusal sporudur. Amaç basittir: buz patenleri ve koruyucu kıyafetler giyen iki takım, hokey sopalarıyla pakı (buz üzerinde kayan küçük bir disk) diğer takımın kalesine sokmaya çalışır. Toronto' da çok sayıda buz pateni pisti ve oynamayı öğrenebileceğiniz tüm yeteneklere yönelik okullar ile büyük bir buz hokeyi kültürü vardır.

6. Futbol - Barselona

Futbol Barselona şehrinde kendine oldukça iyi bir yer edinmiştir. Aslında İspanya'daki en popüler spor dalı. İspanya'nın başkentinde çok sayıda futbol eğitim kampı vardır ve futbol oynamak - ya da en azından takip etmek - yerel halkla bağ kurmak için harika bir yoldur.

7. Rugby - Auckland

Rugby Yeni Zelanda'da sadece popüler bir spor değil; Kivi kültürü ve kimliğinin de temel bir parçası. Yeni Zelanda'nın ikonik ulusal rugby birliği takımı All-Blacks, maçlarına geleneksel bir Māori dansı olan haka yaparak başlar. Oyunun karmaşık terminolojisine aşina olun ve başlamak için birçok yerel kulüpten birine katılın.

8. Kürek - Oxford

Kürekçiler, nehirde güneşli bir sabahın büyülü bir yanı olduğuna, takım arkadaşlarınızla mükemmel bir senkronizasyon içinde küreklerinizi çektiğinize yemin eder. Şehrin içinden akan nehri ile Oxford zengin bir kürek geleneğine sahiptir ve öğrenmek için harika bir yerdir. Mürettebatınızın büyüklüğünü de seçebilirsiniz. Takım oyuncuları sekiz, dört veya iki kişilik bir teknede yarışabilir veya tek kürek adı verilen tek kişilik bir tekneyi tercih edebilirsiniz.

9. SCUBA - Sliema

Tüplü dalış Malta'nın ulusal sporu olmasa da, bu muhteşem Akdeniz ada ülkesi dalış yapmayı öğrenmek için harika bir yerdir ve su altı keşifleri popülerdir. Sliema ve St Julian's birçok dalış okuluna sahiptir ve masmavi kıyı suları bir dizi resif, mağara oluşumu ve sığ batık enkazlara sahiptir.

10. Taekwondo - Seul

Dövüş sanatı Taekwondo, Güney Kore'nin tarihi ulusal sporudur. Hareketli başkent Seul'de çok sayıda dojo ve eğitim merkezi bulacaksınız. Müsabaka tekniklerinde ustalaşmanın yanı sıra disiplin, onur ve saygı gibi bu sporu tanımlayan manevi unsurları benimsemek için daha iyi bir yer yoktur.

Yeni bir kültürle bağlanırken yeni bir dil öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi