GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Yurt odanızı nasıl eviniz gibi hissettirebilirsiniz?

Yurt odanızı nasıl eviniz gibi hissettirebilirsiniz?

Yurtdışında eğitim almak için evden uzaklaşmak hem heyecan verici hem de sinir bozucu bir geçiş hakkıdır. Arkadaşlarınızdan, ailenizden ve evinizin konforundan ilk kez ayrılıyorsanız, alışmanız biraz zaman alabilir - ve bu kesinlikle normaldir. Yeni şehrinizi tanımak, arkadaş edinmek ve olumlu yönlerini bulmak için kendinize zaman tanımanız önemlidir.

Yerleşmenize yardımcı olacak şeylerden biri, ev diyebileceğiniz rahat ve konforlu bir yere sahip olmaktır. İster yurt odasında, ister öğrenci yurdunda ya da aile yanında kalıyor olun, işte odanızı eviniz gibi hissettirecek birkaç fikir.

1. Fotoğraf asın

Fotoğraflar, bir alanı kendinize ait kılmanın en ucuz ve en kolay yoludur. Evdeki arkadaşlarınızın, ailenizin ve evcil hayvanlarınızın fotoğraflarını bastırın ve Blu-Tack ile yapıştırın (duvarlara zarar vermez). Evinizi özlediğinizde, bu size evinizde sizi seven ne kadar çok insan olduğunu hatırlatacak ve döndüğünüzde hepsi sizi bekliyor olacak.

2. Kendi yatak takımınızı getirin

Yurt odası yatakları her zaman lüks yatak takımlarıyla bilinmez. Bu yüzden cızırtılı çarşaf ve battaniyeleri kendinizinkilerle değiştirin. Bavulunuzda yer varsa, en sevdiklerinizi evden getirin, aksi takdirde mağazalara gidin ve sevdiğiniz yeni bir set alın. Her gece uyuyabileceğiniz rahat ve konforlu bir yere sahip olmak uyku hijyeniniz ve ruh haliniz için harikalar yaratacaktır.

3. Paketleri açın

Bavulla yaşamak sadece can sıkıcı değil, aynı zamanda yerleşik hissetmenizi de engelleyecektir. Giysilerinizi açmak, eşyalarınızı düzenlemek ve bavulunuzu toplamak için zaman ayırın, böylece alan gerçekten orada yaşıyormuşsunuz gibi hissettirir. Odanızda dolap yoksa IKEA'dan ucuz bir giysi askısı veya yatağınızın altında saklayabileceğiniz tekerlekli şeffaf saklama kapları alın.

4. Konforlu eşyalarınızı toplayın

Artık bir oyuncakla uyumuyor olsanız da, bavulunuza sıkıştırabileceğiniz ve size evinizi hatırlatacak bir şeyler mutlaka vardır. Bu kabarık bir sabahlık, en sevdiğiniz kahve fincanı veya çay çeşidi, yastığınız veya rahat terlikler olabilir. Odanızda ders çalışarak saatler geçirirken bu basit konforlar dünyalar kadar fark yaratacaktır.

5. Atıştırmalık stoklayın

Bir Avustralyalı olarak, bavulumda iki şey olmadan asla yurtdışına çıkmam - vegemite ve Tim Tams. Kahvaltıda bir ısırık vegemite tostu ve yatmadan önce bir Tim Tam, herhangi bir ev özleminin üstesinden gelmeme yardımcı olmak için ihtiyacım olan tek şey.

Bu yüzden taşınmadan önce, özellikle de yurtdışına taşınıyorsanız, en sevdiğiniz atıştırmalıkları ve ikramları stoklayın, böylece her zaman evinizin tadına varabilirsiniz. Ve eğer tükenirse, evden atıştırmalıklarla dolu bakım paketleri her zaman harika bir ruh hali güçlendiricidir.

6. Biraz mahremiyet yaratın

Bir yurt odasını paylaşıyorsanız, mahremiyet bulmak büyük bir zorluk olabilir ve hatta bir gerginlik kaynağı haline gelebilir. Bu nedenle, birbirinize biraz mahremiyet sağlayarak oda arkadaşınızla aranızdaki huzuru koruyun. Bunu, bağımsız bir oda bölücü getirerek veya giysi rafı veya portmanto gibi mobilyalar kullanarak oluşturabilirsiniz.

Oda arkadaşınızla, her birinizin arkadaşlarınızla veya ailenizle konuşmak ya da sadece huzur içinde çalışmak için biraz zamanınız olduğu bir liste oluşturma konusunda da konuşabilirsiniz.

7. Bir yatak pedi alın

Eğer siz de Goldilocks gibiyseniz ve yatağınız çok ince, çok sert ya da çok pütürlüyse ve bir türlü rahat edemiyorsanız, bunun basit bir çözümü var. Herhangi bir ev eşyası mağazasından bir yatak pedi alın ve basitçe yatağın üzerine geçirin. Bu, ekstra konfor ve sıcaklık elde etmenin ve daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olmanın uygun maliyetli bir yoludur.

8. Bir şeylere özen gösterin

2021 yılında yapılan bir araştırma, üniversite birinci sınıf öğrencilerinin %75'inin belli bir düzeyde evcil hayvan ayrılık kaygısı yaşadığını ortaya koymuştur. Eğer yanınızda sevgi dolu bir arkadaşınız olmasına alışkınsanız, bu büyük bir değişiklik olabilir. Eğitiminize devam ederken evcil bir kedi veya köpek almanızı önermesek de (yurt odası evcil hayvan için uygun bir yer değildir), düzenli sevgi ve ilgiye ihtiyaç duyan bir bitki veya sukulent gibi küçük bir şeye sahip olmak, yeni evinize yerleşmiş hissetmenize yardımcı olacaktır.

Alternatif olarak, hayvan sevgisini gerçekten özlüyorsanız, bir hayvan barınağında gönüllü olarak köpek gezdirebilir veya bir komşunuz için evcil hayvan bakıcılığı yapabilirsiniz.

Burada ve orada yapacağınız birkaç küçük değişiklikle, evinizden uzaktaki evinize hemen yerleşme yolunda ilerleyeceksiniz.

Yurtdışında bizimle eğitim alınKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi