GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Yurtdışında eğitiminizin ilk gününde bilmeniz gereken 10 şey

Yurtdışında eğitiminizin ilk gününde bilmeniz gereken 10 şey

Bu yazıyı bir sonraki yurt dışı maceranıza hazırlanırken okuyorsanız ya da zaten dünyanın uzak bir köşesindeyseniz, aklınızda bulunsun: Biraz bunalmış hissetmeniz son derece normal. Hepimiz o yollardan geçtik!

Bir ömür boyu sürecek bir deneyime başlıyorsunuz ve yerleşmek potansiyel olarak karşılaşacağınız en büyük zorluklardan biri. Yurtdışında eğitimin ilk günleri deneyiminizin başlangıcını belirleyecektir, bu nedenle işte yepyeni şehrinizdeki ilk günleriniz için birkaç yararlı ipucu. Kemerlerinizi bağlayın ve okumaya devam edin!

1. Küçük bir göz atın

EF'yi sosyal medyada, özellikle de okulların ve öğrencilerin görülecek ve yapılacak harika şeyleri paylaştığı Instagram ve TikTok'ta takip edin ve gideceğiniz yerdeki zamanınız için ilham alın.

İpucu: Herhangi bir uygulama mağazasından Campus Connect'i indirin - zaman çizelgenizi bu şekilde görecek, önemli bildirimleri alacak ve okulunuzun sizin için planladığı tüm eğlenceli etkinliklere katılacaksınız.

2. Uyum sağlayın

Bir saat diliminden diğerine geçtiğinizde, bedeniniz ve zihniniz bir şeyleri telafi etmek zorunda kalacaktır. Ancak unutmayın: jet lag geçici olacaktır, sadece iç saatinizi ayarlamak için biraz zamana ihtiyacınız var. Okuldaki ilk hafta en yoğun haftalardan biri olacak, bu yüzden dinlenin!

İpucu: Gelmeden önce Campus Connect uygulamasındaki testi tamamladığınızdan emin olun. Bunu okulun ilk gününde yapmak istemezsiniz, özellikle de jet lag'iniz varsa!

3. İyice yerleşin

Yeni yaşam alanınızı eviniz gibi hissettirin. Eşyalarınızı paketinden çıkarmak ve düzenlemek kadar basit bir şeyin, ev özlemi duygularını çok uzaklara göndermek için yapabilecekleri inanılmazdır.

İpucu: Aşinalık ve rahatlık hissi veren birkaç şey seçin, ancak yeni anılar için de bolca yer bıraktığınızdan emin olun. Onlardan çokça edinmek üzeresiniz!

4. Keşfedin, keşfedin, keşfedin

Elinizde bir haritayla gezerken tam bir turist gibi görünseniz bile, ev sahibi şehrinizi ve kampüsünüzü tanımak için onu yürüyerek keşfetmekten daha iyi bir yol yoktur. En önemli binaları araştırın, yeni mahallenizi keşfedin, müzelere ve milli parklara gidin.

İpucu: Yurtdışında yeni bir şehirde toplu taşıma konusunda uzmanlaşmak göz korkutucu olabilir. Neyse ki, çoğu büyük şehirde ücretsiz olarak indirebileceğiniz toplu taşıma sistemlerinin haritaları bulunmaktadır.

5. Direkt sorun

Okuldaki ilk günleriniz elbette yoğun geçecek. Almanız gereken çok fazla bilgi de olacak. Ancak endişelenmeyin: EF ekibi yardım etmek için orada, bu yüzden bir şeye ihtiyacınız olursa veya anlamadıysanız, sadece sorun. Ve unutmayın: aptalca soru diye bir şey yoktur.

İpucu: İşte okula giderken yanınıza almanız gereken bazı yararlı şeyler: telefonunuz için taşınabilir bir şarj cihazı, bir kalem, bir defter ve yeniden doldurulabilir bir su şişesi.

6. Hata yapın

Öğrenmek için burada bulunduğunuz dili konuşmak için elinizden geleni yapın ve birkaç hata yapmaktan korkmayın. Unutmayın: herkes sizinle aynı konumdadır.

İpucu: Yeni kelimeler öğrenmek için telefonunuzu yerel dile ayarlayın.

7. Evet demekten çekinmeyin

İçinizdeki dışa dönük kişinin parlamasına izin verme zamanı. Sosyal olun, programınızdaki veya kaldığınız yerdeki diğer öğrencilerle kaynaşın, olabildiğince çok yeni insanla konuşmaya çalışın. Biri sizi kahve içmeye veya sahilde onlara katılmaya davet ederse, gidin! Yeni bir dil öğrenmek için buradasınız, ancak bunu gerçekten özel kılacak olan yeni arkadaşlardır.

İpucu: Birçok farklı kültürden insanla tanışacaksınız ve hatta bazı ülkelerden insanlarla ilk kez tanışıyor olabilirsiniz. Her zaman açık fikirli ve saygılı olmayı unutmayın.

8. İletişimde kalın

Yeni bağlantılar kurmak çok önemlidir, ancak evinizdeki ilişkilerinizi düzenli olarak beslemeniz de önemlidir. Yurtdışındaki yaşamınızla ilgili ilk izlenimlerinizi sevdiklerinizle paylaşmak daha az ev hasreti çekmenize yardımcı olacaktır.

İpucu: Yerel bir sim kart satın alın. Tüm EF okulları bunları satar ve sizin için en iyi fırsatları sunacaklardır.

9. Yerellerin yaptıklarını yapın

Kendinizi, kendi tarihi, yaşam tarzı ve görgü kuralları olan farklı bir kültüre kaptırıyorsunuz. Bu, yurtdışında eğitim almanın eğlencesinin bir parçası! Gittikçe daha fazla insanla etkileşim kurmak, yeni yerel kültürünüzü anlamanıza yardımcı olacaktır.

İpucu: Yerel tarihi kucaklayın ve kendinizi yerel romanlara ve filmlere kaptırarak ev sahibi ülkenizle ortak olan şeylere değer vermeyi öğrenin.

10. Bu sadece başlangıç

Farklılıklara alışmak için zaman ayırın. Okuldaki ilk günleriniz tam olarak beklediğiniz gibi geçmezse cesaretiniz kırılmasın - aslında muhtemelen geçmeyecektir. Gideceğiniz yerde kendinizi evinizde hissetmek ve ömür boyu sürecek yeni arkadaşlar edinmek için bolca vaktiniz olduğunu unutmayın. Size bunun sözünü verebiliriz!

Yurt dışı eğitim maceranıza başlayınDünyayı keşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet